Amazon ar putea lansa o tableta Android saptamana viitoare

Data: 24/09/2011 | Autor: .

Amazon a anuntat ca va organiza o conferinta de presa pe 28 septembrie, iar acesta pare a fi momentul perfect pentru lansarea mult asteptatei tablete pe care compania o pregateste de mai mult timp.

Zvonurile privind iminenta lansare a unei tablete Amazon circula de mai multe luni pe Internet. Acestea au fot confirmate la inceputul lunii, cand cei de la Techcrunch au avut ocazia sa se „joace” cu un prototip al noului gadget.

Potrivit acestora, tableta are un display de 7 inchi si arata foarte similar cu PlayBook-ul celor de la BlackBerry.

Tableta va fi intitulata Kindle, la fel ca seria de e-readere a Amazon si va rula o varianta modificata a sistemului de operare Android, dezvoltat de Google.

Interfata noului dispozitiv va fi similara cu Cover Flow din iTunes, si va afisa tot continutul pe care utilizatorul il detine, fie ca vorbim despre carti, filme sau aplicatii.

Dispozitivul va dispune de o memorie de numai 6 GB si va avea doar conectivitate WiFi.

Pretul acesteia va fi de numai 250 de dolari, in conditiile in care cel mai ieftin iPad costa 499 de dolari.

In plus, Amazon va oferi cumparatorilor noii tablete un abonament gratuit la serviciul Amazon Prime, care costa, in mod normal, 79 de dolari pe an. Prin acest serviciu, utilizatorii Amazon beneficiaza de transport gratuit al produselor comandate, si acces la seriviciul Instant Video al retailer-ului, care include filme si seriale.