iPad 3 si iPhone 5, procesoare quad-core?

Data: 24/09/2011 | Autor: .

Apple vrea sa doteze noul iPhone 5, dar si viitoarele modele iPad 3 si iPod touch cu procesoare de generatia a IV-a. Implementate pe telefoanele mobile sau tablete, procesoarele quad-core vor face experienta video 3D mult mai fluenta, iar performantele tehnice vor atinge limite spectaculoase.

Unul dintre dezvoltatorii de aplicatii pentru Apple a descoperit, recent, intr-un soft de securitate al Apple o linie de cod ce indica suportul pentru procesoare quad-core Armada Cortex A9 cu ultima versiune XCode.

Linia de cod include termenii “armv7k” si tipul procesorului “pj4b“. PJ4B este numele de cod folosit de Marvell pentru procesorul Armada XP.

O posibila explicatie ar fi ca Apple testeaza si quad-core-ul Marvell in prototipurile iPhone si iPad si, posibil si in cel pentru MacBook Air.

Apple a introdus deja procesoare quad-core Intel Core i5 pe noile sisteme iMac.

Procesoarele quad-core beneficiaza de patru nuclee pe un singur chip de siliciu si asigura viteze sporite, de peste 2,7Ghz. Dincolo de performantele tehnice spectaculoase, noile procesoare consuma mai putina energie, astfel ca autonomia gadgeturilor va creste cu cel putin 30%.