Elusive, un ceas cu tehnologie laser

Data: 25/09/2011 | Autor: .

Designerul David Blanc a realizat, pentru Dassault Systems, un concept de ceas inovativ intitulat Elusive. Ceasul vine cu un ecran de siliciu, iar datele sunt prezentate cu ajutorul tehnologiei laser. 

Mecanismul este touch-sensitive, iar bateria se incarca de la lumina exterioara. Pentru a afisa ora, trebuie doar sa atingi ecranul transparent cu un deget. Daca il atingi cu doua degete, sensorul intelege ca vrei sa afli data etc.

Ceasul este inbracat intr-o curea din silicon colorat. Interesant este ca Elusive, in cazul in care va deveni realitate, va fi primul ceas realizat pe “masurile” utilizatorului, afirma Yanko Design.

Cu un dispozitiv special, comerciantul va scana mana clientului si ii va realiza o curea speciala, unica, pentru dimensiunile sale.

GadgetReport. a prezentat, recent, un alt ceas concept – I’m watch – un gadget care se poate conecta cu smartphone-urile Apple, Android, BlackBerry si WP7 si poate inlocui, astfel, cu succes, orice gadget in genul iPod. Cititi detalii aici.