Bicicleta electrica pliabila, viitorul transportului urban?

Data: 25/09/2011 | Autor: .

Bicicletele pliabile nu mai sunt de mult o curiozitate, iar britanicii de la Bromton pregatesc pentru anul viitor lansarea unui model electric de acest fel.

Producatorii nu au dat mai multe detalii despre noua bicicleta, insa spun ca aceasta va dispune de un design „standard” pentru o bicicleta pliabila si ca isi va depasi concurentii in ceea ce priveste performantele.

Pana acum, bicicletele electrice pliabile au fost construite in forme dintre cele mai neortodoxe. Poate cel mai cunoscut exemplu este modelul YikeBike, despre care producatorii sustin ca este prima bicicleta de acest gen din lume. Aceasta cantareste 10,8 kilograme si poate atinge o viteza de 23 km/h.

Si producatorii auto par a se fi molipsit de febra bicicletelor electrice. Ford a prezentat, la inceputul lunii, nou concept de bicicleta electrica, denumita E-Bike. Bicicleta dispune de un motor electric atasat rotii din fata care poate rula cu o viteza de pana la 25 km/h. In plus, bicicleta celor de la Ford poate fi conectata la un smartphone Samsung Galaxy S II. Cu ajutorul unui software dedicat, utilizatorul va putea sa schimbe starea suspensiilor, sa verifice gradul de incarcare al bateriei si chiar sa beneficieze de asistenta GPS, prin Google Navigation.