Amazon Luna. Ce jocuri oferă și cât costă abonamentul la noua platformă de jocuri

Amazon a anunțat joi lansarea Luna, platforma sa de jocuri video la cerere, care va permite jucătorilor să acceseze direct titlurile lor preferate prin „cloud” de pe dispozitivul ales.Amazon promite că, în momentul lansării, vor fi disponibile peste 100 de jocuri, printre care Resident Evil 7, Control, Panzer Dragoon, A Plague Tale: Innocence, The Surge 2, Yooka-Laylee, GRID, Abzu şi Brothers: A Tale of Two Sons.

Cu acest nou serviciu, Amazon vrea să concureze, pe o piață evaluată la câteva miliarde de dolari, cu Google, care a lansat propria platformă pentru jocuri video ”în cloud” în noiembrie, Stadia și Microsoft, care oferă și ele aceste servicii de Cloud Gaming pentru abonații bibliotecii de jocuri online.

Amazon Luna va costa 6 dolari pe lună în momentul lansării. Este, cum îl numeşte gigantul american, un preţ introductiv, ceea ce înseamnă că, ulterior, acesta va fi crescut.

Calitatea maximă la care pot fi jucate jocurile este 4K cu 60 de cadre pe secundă, iar abonaţii vor putea să se joace pe două device-uri în acelaşi timp.

 

Amazon promite că, în momentul lansării, vor fi disponibile peste 100 de jocuri, printre care Resident Evil 7, Control, Panzer Dragoon, A Plague Tale: Innocence, The Surge 2, Yooka-Laylee, GRID, Abzu şi Brothers: A Tale of Two Sons.

Microsoft anunță data de lansare și prețul Xbox Series X

Nu va lipsi nici integrarea cu Twitch, serviciul de video streaming al companiei. Acesta va putea fi folosit, evident, pentru transmiterea online a jocurilor din Luna, dar integrarea va funcţiona şi în sens invers – jocurile Luna vor putea fi deschise direct din Twitch.

Când va fi lansată în România consola Playstation 5

Noul serviciu va avea şi propriul controller, Luna Controller. Acesta va funcţiona inclusiv cu comenzi vocale pentru Alexa şi va fi vândut separat pentru 50 de dolari.

Amazon nu a spus când anume va fi lansat Luna, ci doar că acesta va putea fi folosit pe PC, Mac, Fire TV, iPhone, iPad şi, mai târziu, Android. Utilizatorii din Statele Unite au o pagină specială unde pot cere acces înainte de lansarea oficială, fără să existe o dată pentru lansarea globală.

Xbox Series X vs. PlayStation 5. Tu pe care ai cumpăra-o?