Americanii au facut o pasiune pentru armele AK 47 produse la Cugir

Data: 15/11/2011 | Autor: .

Pusca semiautomata romaneasca AK 47 (SAR 1) produsa in Romania, in fabrica de la Cugir, a ajuns una dintre cele mai cumparate arme in SUA. Arma este populara atat pentru puterea, fiabilitatea cat si pentru pretul avantajos – 500 de dolari.

Potrivit unui raport al Public Intergrity, arma este vanduta in SUA la categoria „arme semiautomate pentru sport si vanatoare”.

Pustile AK 47 sunt comercializate de mai multi importatori printre care Century International Arms, din Florida, ca WASR-10. Un american a postat, zilele trecute, pe youtube, un clip care lauda arma romaneasca.

Tot pe youtube a aparut un clip in care un american demonstreaza cat de puternica si fiabila este pusca semiautomata produsa la Cugir.

Interesant este faptul ca, potrivit unui raport al Departamentului de justitie din SUA, pusca semiautomata romaneasca AK 47 a devenit arma favorita a mafiotilor din Mexic. In ultimii 4 ani, peste 500 de arme au trecut ilegal din SUA in Mexic, fiind folosite in rafuielile dintre bandele din cartelurile drogurilor.