O companie din Turcia a construit o „tableta” Android de 65 de inchi

Data: 15/11/2011 | Autor: .

Turcii de la Ardic au construit un prototip de „tableta” de 65 de inchi ce ruleaza versiunea HoneyComb (3.2) a sistemului de operare Android al celor de la Google. 

Prototipul acestora foloseste o tableta Honeycomb de 10 inchi si un televizor LCD clasic de 65 de inchi ce poate reda imagini la 1080p. In plus, display-ului de 65 de inchi i-au fost adaugati doi senzori pentru a putea permite interactiunea tactila, iar producatorii planuiesc sa adauge alti doi pentru a putea implementa interfata multitouch.

Tableta vine echipata cu un procesor Nvidia Tegra si dispune de 1 GB RAM, 16 GB de memorie flash, doua camere, sloturi HDMI, USB si microSD, precum si conectivitate 3G si WiFi.

Producatorii spun ca prototipul prezentat nu este doar un concept si sunt in discutii cu mai multe companii si institutii educationale pentru a incepe productia. Acestia spera ca noul gadget sa aiba succes in mediile educationale, ca alternativa la clasicele table.

httpv://www.youtube.com/watch?v=0X1NyZRX_Tk&feature=player_embedded#!

Rularea sistemului de operare Android pe dispozitive mult mai mari decat clasicele tablete nu este o idee noua. Cu cateva luni in urma, hackerul rus Martin Drashov a reusit performanta de a transforma un banal monitor de 23 de inchi intr-o tableta Android complet functionala.