Android 4.0 vine si pe alte telefoane

Data: 19/10/2011 | Autor: .

Noul sistem de operare Ice Cream Sandwich va rula, in curand, si pe alte telefoane din gama Android, au anuntat managerii de la Google.

Sistemul va veni, treptat, sub forma unui update pentru cei care au varianta Android 2.3 Gingerbread. Oficialii Google Gabe Cohen si Matias Duarte au refuzat, miercuri, la Hong Kong, sa prezinte detalii privind telefoanele si calendarul dupa care vor fi realizate update-urilor.

Au precizat doar ca pe lista se afla Nexus S si alte telefoane Gingerbread.

Google a lansat, miercuri, noul sistem de operare Android 4.0, odata cu modelul Galaxy Nexus de la Samsung. Aflati detalii aici.

Software-ul combina functionalitatile de la Android 3.x (Honeycomb), folosit mai ales pentru tablete, cu cel dedicat smartphone-urilor Android 2.3 (Gingerbread).

Ice Cream Sandwich va putea rula, astfel, pe toate tipurile de gadgeturi.

Printre cele mai interesante noutati, Android aduce deblocarea telefonului folosind detectarea faciala si interfata “Roboto”, o platforma simplificata ce pune accent pe ultimele aplicatii utilizate si pe butoanele “Back,” “Home” si “Menu”.

Noul sistem de operare Android ofera si o gama extinsa de widget-uri care pot fi modificate, la fel ca la Android 3.x (Honeycomb) si care pot fi trase si mutate in foldere pe desktop. Ice Cream Sandwich ofera in plus shortcut-uri catre volumul telefonului sau camera, iar tastatura virtuala a fost imbunatatita, prezentand facilitati optimizate pentru spelling si copy/paste.

Android 4.0 vine si cu un nou sistem de management al tab-urilor din Web browser. Utilizatorii pot deschide pana la 16 taburi si le pot previzualiza intr-o experienta grafica simpla si foarte atractiva. Bookmarks-urile de pe Chrome se sincronizeaza automat, iar paginile pot fi vazute acum si offline.

 

Gmail a fost de asemenea updatat, oferind doua linii de preview si un nou sistem de compunere si cautare de mesaje, inclusiv offline. Android 4.0 aduce, in plus, update-uri si pentru YouTube, Maps, Music si Google+.

Si softul dedicat camerei foto/video a fost modificat, oferind acum mai multe optiuni de sharring pentru mail si retele sociale. Ice Cream Sandwich ofera, in plus, posibilitatea de editare a fotografiilor, de la red eye remover la taiat si modificat. Albumul foto vine cu un layout imbunatatit, in genul “magazine style” si poate fi organizat in functie de mai multe criterii, de la persoane la locatie si data.

 

Android 4.0 include si cu o aplicatie intitulata People, care inmagazineaza si ofera toate datele despre contacte, de la adresele de mail, social network, la imagine si locatie. Toate datele se sincronizeaza automat.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Ts5WBm0tXzI