Android 5.0 Lollipop. Sistemul revolutionar care va CRESTE AUTONOMIA telefonului (VIDEO)

Data: 16/10/2014 | Autor: .

android-lollipop-gadgetreport.ro

Odata cu smartphone-ul Nexus 6, tableta Nexus 9 si consola multimedia Nexus Player, Google a anuntat lansarea noului sistem de operare Android 5.0 Lollipop. O nouă interfaţă, mai simplă, cu accent pe imagini şi reţele sociale, şi care promite să crească autonomia telefoanelor şi tabletelor.

Poate cea mai interesantă noutate adusă de noul Android 5.0 Lollipop este designul. Material Design oferă o interfaţă mai simplă, mai atractivă şi intuivita, cu imagini mai mari, fonturi bolduite şi efecte de translaţie îmbunătăţite.

Noua filozofie Material Design se vede şi în segmentul de notificări, acolo unde Google a introdus un nou mod, Priority, prezent pe lock screen şi care oferă utilizatorului posibilitatea de a le accesa din tastele  de volum.

Noul Android 5.0 Lollipop oferă o imbunătăţire semnificativă şi a autonomiei telefoanelor şi tabletelor. Google se laudă că acesta aduce gadgeturilor cel puţin 90 de minute în plus de utilizare.

O altă noutate, foarte importantă, este cea care vizează securitatea datelor. Noul Android 5.0 Lollipop foloseste funcţia SELinux, care îi asigură o protecţie mai bună la malware.

Interesant este şi faptul că noul Android oferă posibilitatea de a instala aplicaţii pe 64 biti precum GMail, Chrome, Youtube sau Music si permite exploatarea la maximum a gadgeturilor care detin sisteme audio 5.1 sau 7.1, suportand inclusiv formatul RAW.

Mai multe informatii aflati de aici.

Android 5.0 Lollipop a fost lansat initial pe noile Nexus 6, Nexus 9 si Nexus Player, urmand ca in zilele urmatoare sa fie disponibil si pe Nexus 4, 5 si Nexus 7 (2012 si 2013). Ulterior va fi distribuit si de ceilalti producatori de gadgeturi care ruleaza Android.