Angry Birds scrie istorie pe Facebook

Data: 4/03/2012 | Autor: .

Lansata pe 16 februarie, versiunea pentru Facebook a celebrului joc Angry Birds a atras numai putin de 5.8 milioane de utilizatori, devenind, astfel, unul dintre cele mai populare jocuri de pe reteaua de socializare.

Varianta de Facebook, aflata inca in stadiul BETA, vine cu 15 noi niveluri si o plansa exclusiva “Surf and turf”.

Pentru a accesa jocul, scrieti “angry birds” in fereastra de cautare si dati “join”. Roxio, dezvoltatorul jocului, a anuntat ca in curand va oferi si avataruri speciale pentru jucatori.

Tot de pe pagina jocului puteti cumpara si jucariile Angry Birds, la preturi cuprinse intre 12.99 si 15.99 dolari.

Angry Birds este unul dintre cele mai populare jocuri din lume. A fost descarcat de peste 500 milioane de ori si este jucat, zilnic, de peste 130 milioane de oameni.

 GadgetReport.ro a relatat, recent, ca Roxio pregateste o noua versiune pentru Angry Birds intitulata “Angry Birds Space”. In noul joc, ce va fi lansat cu ajutorul unui smartphone Galaxy Note, pe 22 martie, jucatorul va arunca pasari printre planete, iar miscarile vor fi influentate de lipsa gravitatiei.

Jocul va aduce si noi “artificii”, de la posibilitatea de a vedea miscarile in slow-motion la derularea imaginilor cu “viteza luminii”.

Rovio a anuntat ca jocul va veni cu noi pasari, total diferite fata de versiunile anterioare, si care vor avea super-puteri.

De la faliment, la succes. Povestea fenomenului Angry Birds

Angry Birds poate deveni, foarte bine, un scenariu de film, la fel ca si cel realizat dupa Facebook. Pentru firma Rovio, jocul care face furori in intreaga lume a reprezentat colacul de salvare de la faliment. In prezent, game-ul aduce venituri de zeci de milioane de dolari, a scris, anterior, GadgetReport.ro

In 2009, cand a fost lansat, Angry Birds era privit de creatorii de la Rovio drept ultima sansa pentru a evita falimentul. Era al 52-lea joc dezvoltat de companie. Din cauza pierderilor financiare, Rovio fusese nevoita sa renunte la 70% dintre angajati.

Cei 12 angajati isi puneau toate sperantele in jocul funny care urma sa devina un adevarat fenomen.

In luna decembrie 2009, jocul aparea pe Apple Store, fiind dezvoltat pentru iPhone. Pentru a promova jocul, Rovio lansa un trailer special pe Youtube ce avea sa atraga 42 milioane de vizualizari.

Succesul avea sa vina instantaneu. Peste 1 milion de oameni descarcau aplicatia platita in prima luna de la lansare. Iar Rovio scapa de faliment si anunta, cu entuziasm, ca se focalizeaza pe dezvoltarea acestuia pentru toate platformele.

Odata cu lansarea aplicatiei gratuite pentru Android, jocul a devenit un fenomen. Potrivit ultimelor date ale companiei, Angry Birds a atras 350 de milioane de download-uri pana in prezent. Milioane de oameni petrec, in total, 300 milioane de minute in jocul care, spun specialistii, a resetat conceptiile invechite privind asteptarile gamerilor din intreaga lume.

“Pana la Angry Birds, cei mai multi dezvoltatori incercau sa dezvolte jocuri tot mai complicate, atat ca story cat si din punct de vedere al graficii”, a declarat expertul John Mathew, de la Game World Magazine.

“Angry Birds a demontrat ca, pana la urma, jocul inseamna fun. Nimic altceva”, a mai spus acesta.

Jocul este, in prezent, disponibil, in trei variante Angry Birds, Angry Birds Seasons si Angry Birds Rio, pe 25 de platforme diferite.

nteresant este ca, dincolo de jocul in sine, in jurul acestuia s-a dezvoltat o adevarata industrie. Potrivit TechCrunch, Angry Birds vinde, lunar, peste 1 milion de jucarii din plus si aproape 2 milioane de tricouri inscriptionate.

Angry Birds a ajuns la un asemenea nivel de popularitate incat dezvoltatorii i-au realizat si un clip special, difuzat in timpul Super Bowl 2011, cel mai urmarit eveniment sportiv din Statele Unite, unde un spot poate sa coste si 3 milioane de dolari.

Daca ti-a placut articolul, nu ezita sa ii dai share pe Facebook, Twitter sau YM. Ai butoanele mai jos. Multumim.