Michael Jackson, victima celui mai amplu atac cibernetic din istoria muzicii

Data: 5/03/2012 | Autor: .

Piratii cibernetici au atacat, in weekend, serverele Sony Music si au descarcat peste 50.000 de fisiere muzicale, ce valoreaza peste 250 de milioane de dolari. Printre acestea se afla intregul catalog muzical Michael Jackson. Potrivit dailymail.co.uk, a fost cel mai amplu atac cibernetic organizat vreodata asupra unei companii muzicale, relateaza Showbizreport.ro

“Tot ce a cumparat Sony de la fondul care administreaza averea lui Michael Jackson a fost compromis. Acest furt i-a determinat sa isi verifice sistemele informatice si au descoperit bresa. Felul in care au patruns in sistem prezenta un anumit nivel de sofisticare. Sony a identificat partea slaba a sistemului sau de protectie si a acoperit imediat acea bresa”, a declarat un oficial Sony Music.

Sony Music a platit, anul trecut, 250 de milioane de dolari pe drepturile de exploatare pe o perioada de sapte ani a pieselor lui Michael Jackson. Contractul prevede lansarea a 10 albume. Cantaretul american, decedat in iunie 2009, la varsta de 50 de ani, a inregistrat numeroase duete – ce nu au apucat sa fie lansate pe piata – cu o serie de artisti de seama, precum Freddie Mercury si rapperul Will.i.am, membru in grupul Black Eyed Peas.

Atacul cibernetic a compromis si cataloagele muzicale ale altor artisti aflate in posesia grupului Sony, vizand inclusiv piese lansate de Jimi Hendrix, Paul Simon, Olly Murs, Foo Fighters si Avril Lavigne.

Grupul Sony a inregistrat, anul trecut, in aprilie, pagube de peste 168 de milioane de dolari dupa ce site-ul Sony’s Playstation Network a fost atacat de piratii cibernetici si a furat datele a peste 77 de milioane de jucatori.