A aparut perna inteligentă. Reacţionează când o iei în braţe şi vorbeşte cu tine (VIDEO)

Data: 7/03/2015 | Autor: .

Itasupo

Japonezii au o problemă cu pernele. Există o adevărat industrie care promovează tot felul de inovaţii, iar publicitatea şi vânzările acestor obiecte sunt cu adevărat spectaculoase. Una dintre ideile nou lansate este perna inteligentă, pe care poţi să o mângăi, să o iei în braţe şi care îţi răspunde la îmbrăţişări.

Dezvoltată de inventatorul Kouchi Uchimura, care a lucrat la Institutul de Tehnologie din Kyushu, perna inteligenta Itasupo face tot felul de lucruri iesite din comun. Are incorporati mai multi senzori si mecanisme care o fac sa reactioneze la interactiunea cu oamenii.

Daca o mangai, o simti cum se valureste si chiar mai mult, iti raspunde ca-i place. Daca insa tragi de ea, o lovesti sau o inghesui, va reactiona pe masura, avertizandu-te ca ii faci rau, iar in cazul extrem va intra in modul „silent” si nu va mai vorbi cu tine.

Daca te porti insa civilizat cu ea, o sa se incalzeasca cand o iei in brate, iti va spune lucruri care sa te linisteasca, la nevoie iti va si canta ca sa adormi.

Perna inteligenta Itasupo are un vocabular de peste 500 de expresii, special gandite pentru a oferi confortul psihic necesar odihnei.

Inventatorul Kouchi Uchimura a dezvoltat trei caractere – Rina Makuraba, Shion Kamitsuki si Shiho Natsuki, fiecare cu personalitati si voci diferite.

Perna urmeaza sa ajunga in fabricatie pana la finele anului. Va avea un pret pe masura tehnologiei – 4168 de dolari.