Cum vezi Youtube-ul pe orice televizor! Te costa numai 199 de lei (VIDEO)

Data: 9/03/2015 | Autor: .

youtube-televizor

Te-ai săturat de programele clasice de televiziune? Vrei să vezi numai ce îţi place şi când vrei tu? Intră pe Youtube, acolo unde vei găsi tot ceea ce interesează. Iar dacă n-ai un televizor inteligent, îl poţi transforma într-unul smart cu un gadget ieftin şi deştept, controlat cu telefonul sau tableta.

Ce poti face pe Youtube? Da cautare, de exemplu, „documentar” si vei vedea sute de astfel de programe TV traduse in limba română. La fel poti sa dai “90 hits” si Youtube-ul iti va face o lista cu cele mai bune hituri si le va rula fara ca tu sa mai faci nimic. Posibilititatile sunt, practic, nelimitate, existand inclusiv filme, seriale si transmisiuni live.

Pentru a avea Youtube-ul pe orice televizor, îţi poţi lega laptopul prin HDMI, însă sfatul nostru este să îţi cumperi Chromecast, un gadget care costă numai 199 de lei.

Chromecast-ul iti permite, in esenta, sa rulezi pe televizorul de acasa tot continutul de pe Youtube, folosind telefonul, tableta sau calculatorul drept telecomanda.

Nu trebuie decat sa incarci pe telefon aplicatia dedicata si apoi, de fiecare data cand vei cauta un clip video, indiferent de natura acestuia, il vei putea rula direct pe televizor.

Cu Chromecast mai poti, de asemenea, sa transferi tot continutul de pe calculator sau laptop direct pe TV. Instalezi pe browser-ul Chrome add-on-ul dedicat si vei putea rula pe ecranul mare filme, seriale, fotografii etc. Vei avea un mic lag fata de calculator, insa este unul acceptabil.

Pentru Chromecast au aparut tot felul de aplicatii. Le gasesti pe pagina speciala deschisa de Google. Printre ele se afla una excelenta, TED. Aceasta iti permite sa vezi pe ecranul TV toate discutiile de pe cunoscutul site de dezvoltare personala.

Nu uita sa iti setezi limba romana la subtitrare si vei avea, astfel, toate conferintele TED direct pe TV.

Chromecastul este un gadget excelent si pentru ca nu iti consuma resursele hardware din telefon sau tableta. In momentul in care dai comanda, el preia sursa de pe internet, prin router-ul wireless, iar tu iti poti folosi in continuare gadgetul, fara probleme.

Bineinteles ca vor fi multi cei care vor spune ca in SUA poti sa vezi si programele NETFLIX si alte aplicatii si ca la noi Chromecast are o utilizare limitata.

Este adevarat, insa la cat costa, Chromecast este o alternativa ieftina si optima pentru cei care prefera o experienta multimedia fluenta, fara lag-uri si care n-au bani de un smart TV.

Chromecast il puteti cumpara de AICI la pretul de 199 de lei. Pretul este redus de la 250 de lei.

Daca nu stiai, un studiu realizat de Defy Media arata ca tinerii cu varste intre 13-24 de ani petrec mai mult timp consumand continut video pe Youtube decat cel oferit de televiziunea clasica. Astfel, acestia petrec in medie 11,3 ore pe saptamana pe Youtube, in comparatie cu doar 8,3 ore in fata televizorului.

62% dintre respondenti au declarat ca se simt bine consumand continut video online, fata de doar 40% in cazul televiziunii clasive. In plus, peste 67% spun ca relationeaza mai mult cu continutul online decat cu cel oferit de televizor.