Apple anunţă o funcţie revoluţionară pe viitoarele iPhone 6S

Data: 10/03/2015 | Autor: .

FORCE-TOUCH-IPHONE6S

După ce a lansat o controversă mondială cu noul laptop Macbook, despre care multă lume a spus că e frumos ca un bibelou însă este o glumă în materie de hardware, Apple se pregăteşte pentru lansarea noii generaţii de telefoane iPhone 6S, in toamna acestui an.

Vorbim de generaţia iPhone 6S pentru că vor fi două modele, un smartphone cu ecran de 4,7 inchi si un al doilea, ceva mai mare, de 5,5 inchi.

Ambele iPhone-uri, ce poartă în prezent numele de cod „N71” respectiv „N66”, vor beneficia de noi facilitati printre care mai mult RAM ( se va trece de la 1 la 2 GB de RAM) si controversatul Force Touch.

Un sistem pe care Apple l-a implementat pe touchpad-ul de pe noul Macbook si care genereaza actiuni diferite in functie de modul in care apesi pe ecran.

Practic, in functie de cat de puternic si de mult o sa tinem apasat degetul pe ecran, acesta va lansa o comanda pe telefon.

force-touch-tech

Potrivit Apple Insider, americanii ar fi vrut sa implementeze Force Touch inca de la iPhone 6 si iPhone 6 Plus insa au avut probleme cu calibrarea senzorilor.

Altfel spus, o lua razna cand apasai pe ecran. Pare ca nici pe noul Apple Macbook nu se descurca cu adevarat foarte bine, dovada testele facute de jurnalistii prezenti la lansarea de luni seara.

„A trebuit sa apasam de mai multe ori in acelasi loc si cu mare atentie, ca laptopul sa faca un dublu click sau sa selecteze ceva. Cred ca va incurca multi utilizatori aceasta noua functie”, au declarat jurnalistii de la The Verge.

Ce mai stim aproape sigur despre noile iPhone 6s si iPhone 6s Plus este ca acestea nu vor aduce schimbari masive de design. Pe langa implementarea chip-urilor de memorie LPDDR4, care vor asigura telefonului o viteză mult superioară si care vor consuma cu 50% mai putina energie, Macroumors.com nu exclude ca iPhone 6s să fie şi primul telefon cu ecran din safir, incasabil, însă totul depinde de Foxxcon, care înregistrează probleme de producţie cu noul ecran.

În rest, telefonul va include toate facilităţile prezente şi pe iPhone 6, de la Touch ID, NFC pentru Apple Pay, 802.11ac Wi-Fi, şi compatibilitatea 4g/LTE.