Apple incetineste productia iPad 2. Urmeaza iPad 3?

Data: 17/11/2011 | Autor: .

Apple a cerut furnizorilor de componente pentru tableta iPad 2 sa incetineasca ritmul de productie pentru trimestrul IV 2011.  Potrivit DigiTimes, decizia ar putea avea legatura cu pregatirile pentru lansarea noii generatii iPad 3.

 

Pe lista furnizorilor notificati de Apple se afla Samsung, LG Display si Chimei Innolux. Decizia surprinde in conditiile in care, in mod normal, trimestrul IV este cel mai bun sezon de vanzari, avand in vedere sarbatorile de iarna.

Specialistii citati de DigiTimes nu exclud varianta ca scaderea productiei pentru iPad 2 sa aiba legatura cu posibila lansare a modelului iPad 3 in luna decembrie, cu cateva luni mai devreme decat termenul estimat anterior.

Apple a vandut 11 milioane de iPad-uri in trimestrul III, iar estimarile indica vanzari de 15-16 milioane de unitati in trimestrul IV.

GadgetReport.ro a relatat, inca de luna trecuta, citandu-l pe analistul Jeffrey Fidacaro, de la Susquehanna Financial Group, ca Apple a discutat, deja, cu producatorii de componente ca pana la finele anului sa produca in jur de 1 milion de tablete iPad

Ce specificatii va avea noul iPad 3? Potrivit Time, cea mai mare companie IT a comandat deja componente cheie ca display-uri si chip-uri pentru noul iPad, care va avea un ecran cu o rezolutie de 2048×1536, fata de doar 1024X768 cat are iPad2.

iPad 3 ar putea veni cu o camera HD cu blit incorporat, cu port HDMI si un procesor Mavell Quad Core, care ar putea ridica performanta produsului la egalitate cu cea a unul PC.

Anterior, un alt analist din piata IT&C, de la firma Ticonderoga Securities, a afirmat ca Apple ar urma sa lanseze in prima parte a anului viitor un nou model iPad mini, mai ieftin, care sa concureze cu tableta celor de la Amazon, Fire Kindle, pentru care se estimeaza comenzi de 5 milioane de exemplare pana la sfarsitul lui 2011. Kindle va costa 199 $.

“Informatiile noastre sugereaza ca discutiile au vizat dezvoltarea unui iPad cu un pret redus, care ar putea fi lansat in primele luni ale anului 2012. Acest iPad mini va concura cu noua tableta Kindle Fire de la Amazon care costa 199 dolari”, a declarat analistul.

Expertul afirma ca iPad Mini nu va insemna, cel mai probabil, un ecran mai mic. “Credem ca acest iPad va costa undeva la 200 dolari”, a adaugat acesta. “Ne asteptam ca acest iPad Mini sa fie urmat de un iPad 3 mult mai puternic in trimestrul 2 din 2012”, a mai declarat acesta.