Apple isi licentiaza patentele pentru cine e dispus sa plateasca pretul corect

Data: 6/12/2011 | Autor: .

Pe langa numeroasele procese in care este implicata la nivel mondial cu rivali precum Samsung privind violarea mai multor patente, Apple pare dispusa sa licentieze aceste brevete producatorilor care sunt dispusi sa plateasca pretul corect. 

Patente inregistrate in numele Apple pentru procese precum scroll-ul prin liste sau manipularea diverselor docmente printr-un display de tip touch-screen au fost deja licentiate de producatorul iPhone si iPad catre rivali precum Nokia sau IBM.

Si asta desi patentul este inca disputat de Apple cu sud-coreenii de la Samsung.

Apple s-a oferit in luna noiembrie a anului trecut sa licentieze patentul catre Samsung, insa sud-coreenii au refuzat acest lucru.

Conflictul juridic dintre Apple si competitorii ce produc terminale Android, precum Samsung, are o istorie indelungata, compania americana acuzandu-i pe rivali ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad.

In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

In prezent, intre Apple si Samsung exista deschise 23 de procese, in tari precum Franta, Japonia, Germania, Coreea de Sud si Statele Unite.

Pana acum, Apple pare sa fi iesit invingatoare in disputele cu cei de la Samsung. Compania americana a reusit sa blocheze vanzarile tabletei Galaxy Tab 10.1 in Germania si sa provoace retragerea modelului Galaxy Tab 7.7 din targul IFA Berlin.

Atidudinea Apple in ceea ce priveste acest razboi s-a „indulcit” de la disparitia lui Steve Jobs. Acesta jurase sa distruga platforma Android, sai spunea ca va cheltui toate cele 40 de miliarde de dolari din conturile companiei pentru „a indrepta acest rau”.

“Voi distruge Android pentru ca este un produs furat. Sunt dispus sa pornesc un razboi termonuclear pentru asta”, spunea fondatorul Apple.

“Daca imi dati 5 miliarde de dolari, nu ii vreau. Am destui bani. Vreau doar sa nu mai folositi ideile noastre in Android”, ii spunea Jobs lui Eric Schmidt, fostul CEO al Google.