Dupa o promovare agresiva, Google Wallet nu va fi prezent pe noul Galaxy Nexus

Data: 6/12/2011 | Autor: .

Dupa ce Google a promovat serviciul Google Wallet in mod agresiv, inclusiv printr-o serie de reclame in care aparea celebrul personaj George Costanza din seria Seinfeld, se pare ca compania a decis ca platforma nu va fi prezenta pe noul smartphone „fanion” al familiei Android, Galaxy Nexus

Se pare ca decizia a fost luata la presiunile operatorilor telecom americani, intrucat Google Wallet ar fi un competitor direct al ISIS, sistem dezvoltat de AT&T, T-Mobile si Verizon.

Practic, Google Wallet este o aplicatie care se poate instala pe smartphone-urile Android, care va permite utilizatorilor sa plateasca la comercianti si la prestatorii de servicii cu telefonul mobil in loc de cardul bancar.

Platile contactless care folosesc tehnologia NFC se prefigureaza a fi viitorul in ceea ce priveste felul in care facem cumparaturi si le achitam. In prezent, insa, acestea sunt doar in stadiu incipient, nici macar in Statele Unite neexistand foarte multe terminale care suporta aceasta tehnologie. Piata platilor de acest fel este asteptata sa creasca pana la 618 miliarde de dolari in 2016.