Apple Maps are si puncte forte. Serviciul foloseste mult mai putine date decat hartile Google

Data: 3/10/2012 | Autor: .

Apple Maps a fost criticat intens in ultima vreme din cauza numeroaselor erori, insa serviciul are si avantaje. Potrivit unui studiu realizat de Onavo, hartile celor de la Apple folosesc de cinci ori mai putine date decat Google Maps.

Autorii studiului au rulat o serie de teste pe ambele platforme de harti. In timp ce Apple Maps a downloadat 271 KB de date in cadrul testelor, cantitatea de date descarcata de Google Maps in aceleasi conditiii s-a ridicat la 1,3 MB.

Motivul pentru care hartile celor de la Apple sunt superioare la acest capitol este acela ca folosesc grafica vectoriala, dupa cum explica Onavo.

Cantitatea de date consumata de aplicatiile de harti este un element foarte important, mai ales ca acestea sunt folosite cu precadere in exterior, prin conexiuni 3G sau 4G, care sunt mai costisitoare.

Desigur, acest lucru este irelevant daca informatiile oferite de aplicatia de harti sunt incorecte. Iar aplicatia Apple Maps prezenta pe iOS 6 este de mai multa vreme tinta criticilor si a glumelor pe internet din cauza numeroaselor erori de functionare.

Aplicatia da rateuri chiar si cand vine vorba de Romania, Apple “inaugurand” o statie de metrou inexistenta pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, in zona Baneasa.