Apple News. Primul serviciu de stiri personalizat pentru iPhone

Data: 9/06/2015 | Autor: .

apple news

Apple a lansat luni, la conferinţa anuală a dezvoltatorilor (World Wide Developers Conference), un serviciu de stiri intitulat Apple News, care va aduce pe ecranul iPhone-urilor si Ipad-urilor informatiile relevante pentru utilizatori.

Aplicatia Apple News, lansata intr-o prima faza in SUA, Marea Britanie si Australia, permite utilizatorilor sa isi aleaga domeniile de interes si subiectele cheie, iar Apple va aduce continut personalizat in sectiunea „For You”.

apple news 1

“ Apple News va oferi continut actualizat 24/24 intr-un format simplu si atractiv, respectand viata privata a utilizatorilor, pentru ca Apple nu va face publice datele personale ale utilizatorilor”, a declarat, in cadrul conferintei, Eddy Cue, senior vice president la Apple.

“Avem deja peste 20 de publisheri care reprezinta mai mult de 50 de titluri de presa, printre care Condé Nast, ESPN, The New York Times, Hearst, Time Inc., CNN si Bloomberg.”, a precizat acesta.

Interesant este ca Apple a pus la dispozitia publisherilor un format special, Apple News Format, care le permite sa isi prezinte stirile pe aplicatia Apple News, incluzand audio, video, harti, fotografii etc.