Apple nu se dezminte! MacBook Pro 2016 nu permite schimbarea SSD-ului

Data: 16/11/2016 | Autor: .

macbook-pro-2016

Noua serie de laptopuri MacBook Pro 2016 nu permite înlocuirea spaţiului de stocare pe SSD. Cel puţin asta susţine MacRoumors care relatează despre faptul că un utilizator a deschis un laptop de 15 inchi şi a observat că modelul cu Touch Bar are SSD-ul lipit de placa de bază, relatează GadgetReport.ro

Apple nu se dezminte! MacBook Pro 2016 nu permite schimbarea SSD-uluiPotrivit MacRumors, şi modelul de 13 inchi cu Touch Bar ar prezenta aceeaşi „facilitate”. Cu alte cuvinte, dacă vă gândiţi să vă cumpăraţi unul dintre modelele MacBook Pro 2016, va trebui să vă luaţi gândul de a schimba SSD-ul cu unul mai mare. Iar dacă cel pe care îl aveţi în standard se strică, o să trebuiască să-l înlocuiţi doar la un centru specializat Apple, la costuri pe măsura intervenţiei.

Informaţia vine să pună gaz pe foc în dezbaterea privind facilităţile oferite de noile laptopuri.

Apple MacBook Pro 2016 aduce, pe de altă parte, o altă noutate privită cu circumspecţie de mulţi specialişti. Apple a renunţat la USB-ul clasic, la HDMI, la portul de incarcare MagSafe 2 si la SDXC card, oferind în schimb numai porturi Thunderbolt 3/USB-C . Avantajul este că laptopul poate fi alimentat de pe orice mufă şi că porturile respective suportă ecrane externe la rezoluţie 4k.

Însă, pentru a conecta, de exemplu, un iPhone la noile laptopuri, va trebui un cablu separat USB-C to Lightning, vândut de Apple cu 25 dolari. Mai aveţi varianta cablului USB-C to USB, de 19 dolari.

Pentru fotografi, de exemplu, este o veste proastă, pentru că niciunul dintre cardurile SD folosite în aparate nu îl vor putea conecta la noile laptopuri. Ideea transferului wireless poate fi o idee bună doar într-o lume ipotetică, unde astfel de conexiuni funcţionează impecabil.

Interesant este şi faptul că Apple a păstrat pe Apple MacBook Pro 2016 clasica mufă de căşti pe care a eliminat-o de pe iPhone 7, considerând-o demodată.

Toate modelele Apple MacBook Pro 2016 pot fi deja precomandate de pe site-ul Apple, iar primele livrări sunt aşteptate într-un orizont de 3-4 săptămâni. Detalii aflaţi din stirile de mai jos.

MacBook Pro 2016 scrie istorie. Număr record de comenzi pentru Apple

Noile Apple MacBook Pro 2016 cu Touch Bar. Lucruri bune, lucruri rele