Apple Park. Noi imagini cu OZN-ul construit de Apple

Data: 6/03/2017 | Autor: .

Apple Park. Noi imagini cu OZN-ul construit de Apple

Pe internet au apărut noi imagini cu Apple Park, noul sediu al companiei aflat în construcţie în Cupertino, California. Imaginile vin să susţină ideea de clădire sub formă de OZN, lansată de cofondatorul Apple, Steve Jobs, în momentul în care a demarat proiectul, relatează GadgetReport.ro

În OZN-ul construit de Apple, poate cea mai spectaculoasă sală va fi „Steve Jobs Theater”, un spaţiu cu 1000 de locuri unde Apple va lansa, în acest an, noul iPhone 8.

Sala rotundă are un acoperiş din fibră de carbon, cel mai mare de acest fel construit vreodată, care cântăreşte 80 de tone şi a fost realizat de Premier Composite Technologies, o firmă din Dubai.

Apple Park va gazdui 13.000 de angajati, se va intinde pe o suprafata de aproape 60 ha. Conceptia arhitecturală a campusului semănă cu un inel imens, în interiorul căruia se va afla un parc cu multi pomi si verdeaţă.

Apple Park este construit precum un puzzle, din 4.400 de unităţi prefabricate din beton care „vor avea o podea pe o parte, un plafon pe cealaltă şi un sistem de răcire între ele”.

OZN-ul construit de Apple va avea patru etaje de sticla cu suprafata de 260.000 metri pătraţi, acoperisul cuprinzand panouri solare de 65.000 metri pătraţi. In parcul ce va inconjura cladirea vor fi plantati circa 6.000 de copaci din 300 de specii diferite.

Apple Park a fost una din ultimele dorinte ale cofondatorului companiei, Steve Jobs, care a aprobat proiectul noului sediu inainte sa moara.

Vedeţi mai jos un clip video care prezintă stadiul lucrărilor, filmat cu o dronă, de către Duncan Sinfield.