Apple Pay ajunge în România

Data: 29/03/2019 | Autor: .

Apple Pay ajunge în RomâniaServiciul de plată Apple Pay, destinat utilizatorilor de iPhone și iPad, va fi disponibil, în curând, și în România. Apple a confirmat al doilea val de extindere la nivel european, iar printre țările vizate se află și țara noastră, relatează GadgetReport.ro

Estonia, Grecia, Portugalia, Slovacia, Slovenia și Austria se află pe listă, alături de țara noastră. ING Bank a confirmat, deja, pe Twitter, că Apple Pay va fi disponibil în România.

ING Pay, disponibil pentru telefoanele cu sistem Android, a avut în România cea mai rapidă rată de adopţie şi cel mai mare grad de utilizare dintre toate cele peste 40 de ţările din cadrul grupului ING.

De când a fost lansat, în iulie anul trecut, deja 70.000 de utilizatori au făcut aproximativ 3 milioane de tranzacţii, acoperind aproape 4% din totalul tranzacţiilor la POS făcute de cardurile ING.

Belgia și Kazahstan au primit serviciile Apple Pay în noiembrie 2018, Germania în decembrie și Cehia și Arabia Saudită în februarie 2019.

Apple Pay va fi disponibil, astfel, în peste 40 de țări, la finele lui 2019.

Luni, Apple a lansat, pe lângă un nou serviciu de televiziune de tip streaming şi un serviciu de jocuri online, un card de credit, Apple Card, care va fi atât un card virtual – pe iPhone, cât şi unul fizic, serviciul fiind furnizat împreună cu Goldman Sachs Group şi Mastercard. Versiunea fizică este din titan, gravat cu laser, urmând să fie lansat în Statele Unite în această vară.