Apple pregateste, deja, noua generatie iPad Mini 2

Data: 20/12/2012 | Autor: .

ipadmini-540x304Apple lucreaza de zor la noua generatie iPad Mini, afirma analistul Doug Freedman, de la RBC Capital Markets, o companie specializata in analiza pietei IT&C. Potrivit expertului, Apple a accelerat calendarul de productie, astfel ca noua tableta ar urma sa fie lansata in urmatoarele luni.

Principala noutate pe care o va aduce iPad Mini 2 va fi ecranul Retina, spune specialistul, citat de BGR. De altfel acesta era si marele dezavantaj al mini tabletei produse de Apple.

GadgetReport.ro va sfatuia, de altfel, cu ceva vreme in urma, sa asteptati generatia a II-a a tabletei pentru ca prima ridica destule semne de intrebare.

Insistam in principal pe calitatea ceva mai slaba a ecranului. iPad mini vine cu o rezolutie de 163 pixeli per inch, dezamagitoare in conditiile in care Nexus 7 si Kindle Fire HD au o densitate de 216 pixeli per inch.

Astfel ca, spuneam atunci, daca vrea sa reziste concurentei, Apple va trebui sa schimbe ecranul cu cel standard de pe iPad care are 264 pixeli per inch.

Un alt motiv pentru care nu recomandam achizitia iPad Mini era legat de pret. Gadgetul costa prea mult pentru ce ofera.

Chiar daca produsele Apple sunt in general mai scumpe decat cele ale rivalilor, spuneam atunci ca sa dai 329 de dolari pentru un iPad Mini este putin cam mult in conditiile in care principalele sale rivale Amazon Kindle Fire si Google Nexus 7 costa 200 respectiv 250 de dolari

Estimam ca nu este exclus ca Apple sa scada puternic pretul tabletei in urmatoarea perioada tocmai pentru a concura cu sanse reale cu gadgeturile Android.

Si tot la capitolul pret, remarcam faptul ca noul iPad 4 costa cu numai 170 de dolari mai mult insa ofera specificatii tehnice superioare, de la noul procesor A6X, la camera de 720p FaceTime si conectorul Lightninge.