Apple pregateste iPad mini

Data: 12/10/2011 | Autor: .

Apple lucreaza la dezvoltarea unei tablete entry-level cu care vrea sa concureze Kindle Fire. iPad Mini ar urma sa fie lansata in 2012, relateaza surse din industrie, citate de GadgetReport.ro

Analistul Brian White, de la Ticonderoga Securities afirma, intr-o analiza pentru clientii sai, ca cei de la Apple s-au intalnit in ultima vreme cu mai multi producatori de subansamble din China carora le-a cerut sa vina cu solutii tehnice pentru o tableta entry-level.

“Informatiile noastre sugereaza ca discutiile au vizat dezvoltarea unui iPad cu un pret redus, care ar putea fi lansat in primele luni ale anului 2012. Acest iPad mini va concura cu noua tableta Kindle Fire de la Amazon care costa 199 dolari”, a declarat analistul.

Expertul afirma ca iPad Mini nu va insemna, cel mai probabil, un ecran mai mic. “Credem ca acest iPad va costa undeva la 200 dolari”, a adaugat acesta. “Ne asteptam ca acest iPad Mini sa fie urmat de un iPad 3 mult mai puternic in trimestrul 2 din 2012”, a mai declarat acesta.