Apple pregăteşte lansarea noului smartphone iPhone 5e

Data: 13/01/2016 | Autor: .

iphone 5e logo

Apple pregăteşte lansarea, în luna martie, a unui nou smartphone, cunoscut sub numele de iPhone 5e. Modelul va avea un ecran de 4 inchi şi va costa aproximativ 500 de dolari.

Potrivit jurnaliştilor de la Appleinsider.com, telefonul a intrat deja în producţie, urmând să fie scos pe piaţă imediat după anunţul oficial.

iphone 5e gadgetreport.roiPhone5e revine la ecranul de 4 inchi în speranţa că va reuşi să-i aducă înapoi pe cei care îşi doreau un ecran mai mic, prins într-un telefon mai uşor şi mai simplu de ţinut în mână.

iPhone5e va avea o carcasă metalică, iar ecranul va fi protejat cu sticlă curbată 2.5D.

Telefonul va avea un procesor Apple A8, 1 GB RAM, 16 / 64 GB spaţiu de stocare şi Touch ID.

Noua generaţie iPhone 7 ar urma să fie lansată în toamnă şi să aducă o nouă „revoluţie” în materie.

iphone-7-concept-design-2-gadgetreport.ro_-456x304Potrivit surselor neoficiale, telefonul ar urma să fie primul din lume care va renunţa la jack-ul clasic de căşti şi să opteze pentru o pereche de căşti fără fir, prin bluetooth.

O inovaţie interesantă, care însă a împărţit fanii Apple în două tabere, pro şi contra – unii care susţin inovaţia, pe motiv că acesta este viitorul în materie, şi ceilalţi care cred că gigantul IT nu face altceva decât să mai găsească ceva în plus de vândut pe lângă telefonul şi aşa destul de scump.

GadgetReport.ro relata, recent, că iPhone 7 va avea un profil cu cel puţin un milimetru mai subţire decât iPhone 6S.

Telefonul ar urma să fie rezistent la apă şi praf şi se va încărca wireless.