Apple pregateste noul laptop all-inclusive

Data: 31/10/2011 | Autor: .

Apple pregateste lansarea unui nou model de MacBook Air, cel mai mare din gama, cu o diagonala de 15 inch. Macotakara a relatat recent ca noul laptop vine sa completeze gama spectaculoaselor modele slim ale producatorului din Cupertino.

In prezent, Apple ofera modelele de 11 si 13 inch, iar modelul de 15 ar urma sa vina cu aceleasi caracteristici, insa cu un ecran mai mare.

Surse din piata nu exclud insa varianta ca noul model sa aduca o miscare strategica pentru Apple. MacBook 15 ar putea fi primul laptop all-inclusive al companiei. Gadgetul ar inaugura, astfel, noua gama de laptopuri Apple si renuntarea la productia mai multor variante.

La fel ca la iPod, iPad sau iPhone, Apple ar urma sa se concentreze pe un singur produs, extrem de competitiv, dezvoltat in mai multe variante.

GadgetReport.ro scria, zilele trecute, despre faptul ca noua gama va dispune de procesoare mai puternice si posibilitati grafice mai avansate, pentru acelasi pret la care sunt vandute modelele curente.

Modelele de 15 si 17 inchi vor dispune de placa video AMD Radeon HD 6770M, iar modelul de 13 inchi va avea un procesor dual-core i7 de 2,8 GHz sau un i5 de 2,4 GHz.

In varianta cea mai scumpa, MacBook Pro-ul de 15 inchi va veni echipat cu un procesor i7 quad-core de 2,4 GHz, acelasi cu care este echipata varianta standard a modelului de 17 inchi.

Hard-diskurile noilor modele vor pleca de la o capacitate minima de 500 GB si vor putea ajunge pana la 750 GB.

Preturile modelelor MacBook Pro vor fi pe masura performantelor. Modelul de 13 inchi porneste de la un pret de 1.199 dolari, cel de 15 inchi are un pret de pornire de 1.799 de dolari iar cel de 17 inchi incepe de la 2.499 de dolari.