Apple pregateste primul sau televizor ultra-HD

Data: 22/10/2013 | Autor: .

AppleTV2Apple va lansa in trimestrul al patrulea al anului viitor o gama de televizoare de inalta rezolutie, ultra-HD, cu diagonale de 65 inci (165 centimetri) si 55 inci (139 centimetri), potrivit unui analist japonez.

Compania americana ia in acesta perioada ultimele decizii privind specificatiile tehnice ale produselor, iar televizoarele Apple vor avea probabil un design fara rama (marimea televizorului va coincide aproximativ cu marimea ecranului), a declarat Masahiko Ishino, analist la Advanced Research, refuzand sa precizeze sursa informatiilor.

Cofondatorul Apple Steve Jobs a afirmat, inainte de moartea sa (2011), ca a reusit „in sfarsit” sa-si dea seama cum sa creeze un televizor cu o interfata simpla de utilizare, care sa se poata interconecta cu celelalte dispozitive Apple, noteaza Mediafax.

Primele televizoare multimedia de la Apple au intrat, intre timp, in faza de preproductie. Vor fi construite la fabrica Foxconn “Fuji Kang Longhua” din Shenzhen-China.

GadgetReport.ro a scris, anterior, ca primele televizoare Apple iTV vor avea ecrane de tip IGZO (indium gallium zinc oxide), furnizate de Sharp, si ca vor fi lansate la pachet cu o noua varianta de soft a pachetului Apple TV, construit in jurul aplicatiei.

Potrivit specialistilor, noua oferta ar putea avea acelasi impact precum a avut iPad-ul in piata calculatoarelor. Continutul multimedia (web,tv,social media, games etc.) va  forta, practic, producatorii de televizoare sa lanseze, in viitor, numai aparate Internet-enabled.

Pe de alta parte, dezvoltarea platformelor multimedia ar putea schimba, din multe puncte de vedere, internetul. Site-urile web vor fi nevoite sa dezvolte continut video adaptat consumului pe TV.

Platformele multimedia, in genul Apple TV, Samsung TV, LG Smart TV si Google TV (Android TV), ar putea aduce schimbari  semnificative si pe piata televiziunii prin cablu, in conditiile in care, daca vor reusi sa ofere continutul multimedia pe care si-l propun, astfel de gadgeturi ar putea face inutile setbox-urile firmelor de cablu TV, care gestioneaza o oferta limitata (TV&internet).