Apple pregăteşte iOS 10! Cum va arăta noul sistem de operare

Data: 14/06/2016 | Autor: .

iOS 10 delete stock appsApple a prezentat, în cadrul conferinței WWDC, noi detalii despre sistemul de operare iOS 10, care va debuta în toamnă pe gadgeturile iPhone şi iPad. Craig Federighi, șeful diviziei de software a Apple, a anunţat că update-ul va fi unul semnificativ, urmând să aducă noi facilităţi şi să crească viteza şi autonomia gadgeturilor Apple.

Sistemul de operare iOS 10 va fi disponibil pe iPhone 5 (și versiunile mai noi), generația a 6-a de iPod Touch, iPad 2 mini respectiv iPad generația a 4-a (și versiunile mai noi).

Noul software va aduce o multitudine de noi facilităţi, care vor exploata opţiunile multimedia ale gadgeturilor Apple. Una dintre cele mai aşteptate este cea care permite dezactivarea aplicaţiilor după modelul similar din Android, alături de un software dedicat care va optimiza spaţiul de stocare din telefon sau tabletă.

Aplicația Phone va primi o modificare de design, care va prezenta mai vizibil contactele disponibile. Aplicaţia va detecta automată apelurilor de tip spam, urmând să blocheze apeluri repetate de pe telefoane cu numere private.
Messages va primi, de asemenea, o interfaţă nou[, care va afişa emoji-uri şi preview-uri pentru link-urile primite și va permite redarea conținutului multimedia fără a părăsi aplicația.

O altă aplicaţie interesantă este Wake Alarm, care va permite utilizatorilor să seteze tot felul de alerte.

Wake-Alarm-iOS-10Noul iOS 10 va aduce şi o funcție nouă, „Raise to wake”. Aceasta va face ca ecranul telefonului să se aprindă automat când ridici telefonul. În plus, în segmentul de notificări, noul software va permite utilizatorilor să deschidă aplicațiile direct din meniu, folosind tehnologia 3D Touch.

Interesant este că iOS 10 va aduce, în sfârşit, şi posibilitatea de a rula widget-uri independente, pe ecran, la fel ca în Android.
Modificări vor fi şi în Photos, aplicaţie care va folosi un sistem propriu de inteligență artificială pentru a recunoaște persoane și obiecte în cadrul imaginilor. Tehnologia, ce va rula direct de pe telefon, nefiind necesară o conexiune la internet, va permite, totodată, organizarea inteligentă a fotografiilor în funcție de persoanele și locațiile detectate, prin tabul Memories.
Apple Music va fi, de asemenea, redesenat, urmând să permită un acces mai facil la secţiuni, prin intermediul unui meniu lateral.

Şi aplicaţia Maps va primi un update, urmând să permită utilizatorilor să efectueze diverse comenzi, pe baza adreselor (rezervări la restaurant, comanda unui Uber etc.)

Nu în ultimul rând, iOS 10 va aduce o aplicaţie în premieră, Apple Home. Construită pe baza infrastructurii puse la dispoziție de HomeKit, Apple Home va permite controlarea dispozitivelor de tip Internet of Things.

Music-Storage-Optimization-iOS-10 iOS-10-individual-read-receipts