Apple renunţă la iPhone 7 şi lansează gama iPhone Pro?

Data: 27/07/2016 | Autor: .

Apple-şochează-Noul-iPhone-iPhone-Pro-design-identic-ca-iPhone-6-540x304

Noua generaţie de smartphone-uri pe care Apple o va lansa, cel mai probabil, pe 16 septembrie, ar putea purta numele iPhone Pro, urmând să deschidă calea unei noi serii de telefoane, relatează GadgetReport.ro

Speculaţiile privind această decizie, care datează de ceva vreme,  şi-au primit încă o confirmare de la cunoscutul blogger Evan Blass care, pe contul său de Twitter, a anunţat că Apple va lansa noua generaţie de smartphone-uri cel mai probabil pe 16 septembrie, indicând că aceasta nu va purta numele iPhone 7.

Blass este unul dintre experţii în domeniu recunoscuţi la nivel mondial pentru predicţiile sale corecte în privinţa lansărilor gigantului Apple.

GadgetReport.ro relata, anterior, pe baza surselor citate de The Wall Street Journal, că, pentru prima dată, Apple va folosi trei ani la rând același design.

Apple-şochează-Noul-iPhone-iPhone-Pro-design-identic-ca-iPhone-6-s-540x304Potrivit surselor, Apple a luat această decizie pe fondul scăderii ritmului de inovare în domeniu.

Cum tehnologia nu a mai progresat la fel ca în anii trecuţi, o schimbare radicală de design şi hardware este imposibilă în momentul de faţă, fiind amânată pentru anul viitor.

Altfel spus, abia în 2017 am putea vedea un telefon cu un design nou şi facilităţi pe măsură care, cel mai probabil, va purta numele iPhone 7.

Decizia este susţinută şi de faptul că, anul viitor, Apple va marca 10 ani de la lansarea primului iPhone, astfel că va dori să lanseze un telefon nou, revoluţionar.

Asta nu înseamnă că telefonul ce va fi lansat în toamnă, iPhone Pro, nu va aduce lucruri noi.

Dincolo de procesorul superior, însă nu cu mult faţă de generaţia actuală, noul gadget iPhone Pro va avea o baterie mai mare, va introduce căştile speciale fără fir, va avea mai multă memorie RAM şi va fi rezistent la apă și praf.

GadgetReport.ro vă prezenta, zilele trecute, un clip video spion care pretinde că prezintă principalele deosebiri între iPhone Pro şi iPhone 6s.

Comparaţia vine să confirme, totodată, că noul iPhone Pro va avea aceleaşi dimensiuni ca şi modelul precedent. Noua generaţie se va remarca, insa, prin profilul ceva mai subţire, de 6,1 mm, faţă de 7,1 mm de pe iPhone 6.

În ceea ce priveşte hardware-ul smartphone-ului, chinezii afirmă că iPhone Pro va fi dotat cu noul procesor A10, alături de 3 GB de RAM, şi cu un spaţiu de stocare standard de 32 de GB.

Mai multe detalii despre camerele video şi celelalte facilităţi ale noului smartphone aflaţi de AICI.