Apple ridica stacheta: MacBook Air, primul laptop cu Retina touchscreen?

Data: 25/03/2012 | Autor: .

 Dupa iPhone si iPad, Apple ar putea aduce display-ul Retina si pe noua gama MacBook Air ce va fi lansata la vara. Potrivit Ars Technica, Apple a testat deja ecranele Retina pe noile laptopuri, iar rezultatele sunt cele asteptate.

Ramane ca noul OS X 10.8 Mountain Lion sa includa si optiunile de touchscreen. “Noua gama MacBook Air va avea acelasi impact pe care l-a avut iPad-ul, pentru ca va fi primul laptop de top care va oferi experienta multi-touch”, afirma o sursa citata de Ars Technica.

“Apple nu este primul producator care propune un ecran cu touchscreen, insa modul in care va prezenta inovatia si functiile asociate vor face diferenta”, a mai declarat sursa.

Noul display Retina, care va avea o rezolutie undeva in jurul a 2048×1536 pixeli, ar urma sa fie disponibil pe MacBook-urile de 13 si 15 inch pe care Apple le va lansa in acest an.

Pe langa ecranele cu rezolutia spectaculoasa, noile laptopuri vor fi mult mai subtiri si vor prezenta camere si baterii imbunatatite. In plus, Mac-urile Air vor include si noile inovatii prezente pe iPad.