Apple scoate din App Store un nou joc bazat pe sinuciderile de la Foxconn (VIDEO)

Data: 14/10/2012 | Autor: .

Apple a eliminat din magazinul de aplicatii App Store un nou joc bazat pe sinuciderile cauzate de conditiile grele de munca de la fabrica chineza Foxconn, unde se produc majoritatea gadgeturilor companiei.

In A Permanent Save State este un joc interactiv in care dezvoltatorul imagineaza „viata de apoi” a unor muncitori Foxconn care s-au sinucis in 2010.

Pentru a justifica eliminarea jocului, Apple invoca o regula relativ neclara a App Store, care interzice aplicatiile cu „objectionable content”, sau cele care targeteaza o anumita rasa, cultura, o corporatie sau orice alta entitate reala, dupa cum scrie The Verge.

Creatorul jocului admite ca Phone Story, joc retras la randul sau de Apple din App Store, a fost o sursa de inspiratie pentru al. Pe langa sinuciderile din fabricile Foxconn, jocul trata si alte probleme ale industriei IT, precum minarea de materiale rare sau deseurile toxice create de aceasta industriel. Povestea integrala a Phone Story, aici.

Cazul sinuciderilor de la fabrica chineze Foxconn, unde se asambleaza toate dispozitivele Apple, a zguduit lumea in urma cu doi ani. Pe parcursul a doar cateva luni, peste 20 de muncitori ai Foxconn s-au sinucis din cauza conditiilor grele de munca, aruncandu-se in gol de pe cladirea fabricii. Acestia munceau pana la 36 de ore fara intrerupere, fara a primi altceva decat salariul minim si fara a avea dreptul sa se organizeze in sindicate.

Solutia gasita de cei de la Foxconn a fost uluitoare. Compania nu a dorit sa rezolve problema de la radacina, si a ales sa instaleze plase “anti-sinucidere” pe cladiri.

O trecere completa in revista a cazului puteti citi aici.