Apple TV s-a ieftinit. Urmeaza lansarea noii generatii?

Data: 16/11/2011 | Autor: .

Amazon si Best Buy au anuntat reducerea pretului consolei Apple TV cu 10 dolari, la 89.99 dolari. Potrivit expertilor, decizia anunta posibila lansare a noii generatii a platformei de televiziune.

Informatia pare cu atat mai credibila cu cat in oferta promotionala apare indicat anul 2010 langa imaginea consolei, ceea ce sugereaza ca cea de-a treia generatie a consolei Apple TV alaturi de primul televizor Apple se afla pe drum.

GadgetReport.ro scria, in august, ca Apple lucreaza la o noua tehnologie pentru televiziune care ar putea “revolutiona” piata TV, la fel cum a facut lansarea iTunes in industria muzicala.

GR cita un material aparut in Wall Street Journal, care afirma ca Apple vrea sa reinventeze modul in care consumatorii platesc pentru ceea ce vad la televizor, la fel cum a facut-o cu serviciul muzical iTunes.

Zvonurile privind pregatirea noii console sunt sustinute si de afirmatiile scriitorului Walter Isaacson, autorul biografiei lui Steve Jobs, care afirma, recent, ca acesta s-a focusat, inainte sa moara, pe dezvoltatea unei tehnologii cu care spera sa rescrie standardele in materie de televiziune.

“Isi dorea foarte mult sa faca pentru televiziune ceea ce a facut pentru computere, playere musicale si telefoane. Adica sa le faca simple si elegante”, a declarat Isaacson.

“Gadgetul lui Jobs urma sa isi ruleze informatia din iCloud. In acest fel, Steve Jobs credea ca vom renunta la toate gadgeturile associate, de la DVD-uri la Blue-Ray playere”, a mai spus acesta.

Intre timp, consola Apple TV a primit, luna trecuta, un update semnificativ de soft, care permite utilizatorilor sa isi salveze “in cloud” filmele, serialele si muzica preferata. Versiunea precedenta permitea doar inchirerea acestora.

Prima consola Apple TV a fost lansata in 2006, iar in 2010, compania a venit cu un upgrade semnificativ, care a adus un receiver mic si performant.

Aflati din clipul de mai jos cum arata si cum functioneaza Apple TV 2010.

Ce ar putea aduce noul Apple TV 3.0?

Potrivit analistilor, cu siguranta noul serviciu Apple TV va upgrada semnalul HD de la 720p la 1080p (full HD). In plus, va aduce un plus la capitolul continut, de la soft-ul de operare, la produsele media oferite (filme, seriale, emisiuni, muzica, posturi de radio etc.).

De asemenea, noul Apple TV va integra si produsele media proprii produse de utilizatori, astfel ca am putea asista, in premiera, la dezvoltarea chiar a unui canal video in genul youtube.com.
Nu este exclus, de asemenea, ca Apple TV sa permita utilizatorilor sa acceseze jocuri, inclusiv in retea, si servicii social-network.

Apple TV vs. Google TV

Apple va avea un rival de temut pe piata multimedia. Google pregateste, de asemenea, noua generatie a platformei TV. Oficialii Google au prezentat, recent, in cadrul unei intalniri cu dezvoltatorii de aplicatii Android primele detalii ale viitoarei platforme Google TV.

Noua platforma se va baza pe Android 3.1, urmand sa ofere o interfata simpla si atractiva, in genul celei prezente pe gadgeturile cu acest sistem de operare. Utilizatorii Google TV vor avea la dispozitie, pe langa tastaturile deja cunoscute, de la Logitech si Sony, posibilitatea de a controla experienta multi-media cu ajutorul telefonului mobil.

Google TV va oferi o gama larga de produse, de la canalele clasice de televiziune in sistem HD, la internet, jocuri si interactivitate online. Vom putea astfel, in acelasi timp, sa vedem un film, sa cautam ceva pe google, sa vedem informatiile de pe bursa sau cele din sport, sa rezervam bilete la un spectacol sau sa cumparam ceva online si sa stam de vorba cu prietenii pe chat. Totul pe ecranul televizorului.

Cititi mai multe amanunte intr-un material special GadgetReport.ro

O “revolutie” multimedia

Potrivit specialistilor, daca noile produse Apple TV si Google TV vor rula la nivelul asteptarilor, ar putea avea acelasi impact precum a avut iPad-ul in piata calculatoarelor. Continutul multimedia (web,tv,social media, games etc.) va  forta, practic, producatorii de televizoare sa lanseze, in viitor, numai aparate Internet-enabled.

Pe de alta parte, dezvoltarea platformelor multimedia ar putea schimba, din multe puncte de vedere, internetul. Site-urile web vor fi nevoite sa dezvolte continut video adaptat consumului pe TV.

Platformele multimedia, in genul Apple TV si Google TV, ar putea aduce schimbari  semnificative si pe piata televiziunii prin cablu, in conditiile in care, daca vor reusi sa ofere continutul multimedia pe care si-l propun, astfel de gadgeturi ar putea face inutile setbox-urile firmelor de cablu TV, care gestioneaza o oferta limitata (TV&internet).