A fost lansat Google Music. Vezi cum functioneaza

Data: 17/11/2011 | Autor: .

Asa cum GadgetReport.ro a anticipat, Google a lansat miercuri propriul serviciu de muzica online, Google Music, cu care spera sa concureze Amazon si iTunes. Aplicatia este disponibila, pentru moment, doar pentru clientii americani care au gadgeturi cu sistemul de operare Android.

„Ne bucuram sa anuntam ca veti putea de-acum sa cumparati milioane de cantece” de pe platforma de aplicatii a grupului, Android Market, a anuntat directorul pentru Produse al Google, Paul Joyce, intr-o prezentare la Los Angeles. Cum pot fi cumparate piesele, aflati din clipul urmator.

Vesta buna este ca Google va pune la dispozitia clientilor sute de piese gratuite.

Google Music permite utilizatorilor sa isi administreze piesele in Google Music library. Clientii serviciului pot aduna pana la 20.000 de piese.

Piesele salvate in profilul personal vor putea fi accesate de oriunde. In plus, Google Music permite utilizatorilor sa ruleze muzica si in modul offline.

Google Music permite, de asemenea, utilizatorilor sa ofere acces prietenilor din Google+ sa asculte muzica din Music library.

Directorul pentru Produse al Google, Paul Joyce, a precizat ca platforma Google Market va fi dotata in zilele urmatoare cu versiuni pentru telefoanele multifunctionale si tabletele informatice care functioneaza cu sistemul Android.

Prezent la lansarea serviciului, Robert Wells, presedintele pentru activitati informatice de la casa de discuri Universal Music a declarat ca „un acord cu Google pentru vanzarea catalogului nostru este revolutionara la mai multe niveluri”. „Ne asteptam ca acest lucru sa reprezinte un flux de venituri important pentru artistii nostri”, a precizat Wells.

Pentru a accesa Google Music accesati acest link.