Microsoft pregateste propria retea sociala – SOCL

Data: 17/11/2011 | Autor: .

Microsoft se pregateste sa concureze Facebook si nou-lansatul Google+ cu o noua retea sociala, intitulata sugestiv SOCL. 

In prezent, pe domeniul Socl.com nu se afla nici o pagina, insa cei de la The Verge au avut ocazia sa testeze noua retea a Microsoft.

Aceasta are un look si functionalitati similare cu Facebook si Google+, insa se pare ca se va concentra mai mult pe „cautari sociale”.

Practic, de fiecare data cand vom realiza o cautare pe Internet (prin Bing, evident), status-ul nostru de pe Socl va fi updatat.

Rezultatele generate de Bing vor fi „urcate” pe news-feed-ul nostru, iar prietenii vor avea ocazia sa le „placa” si sa posteze comentarii cu privire la ele.

O alta facilitate oferita de reteaua celor de la Microsoft este cea de „video party”, prin care utilizatorii vor putea urmari impreuna in timp real videoclipuri de pe Youtube.

Totusi, reteaua sociala a Microsoft este deocamdata doar un proiect in faza de research, si nu este clar inca daca ea va fi vreodata realitate. Avand in vedere ca ultima incercare de a detrona Facebook, a celor de la Google, nu a avut succesul scontat, este greu de crezut ca Socl va ajunge sa fie folosta pe scara larga.