Apple TV va folosi sistemul de apelare vocala SIRI

Data: 23/11/2011 | Autor: .

Noul Apple TV va permite utilizatorilor sa schimbe programele si celelalte optiuni ale televizorului prin intermediul vocii. Potrivit surselor, televizoarele Apple vor include o varianta speciala a sistemului SIRI, disponibil in prezent pe telefoanele iPhone 4S.

Practic, cu modulul SIRI, nu vom mai avea nevoie de telecomanda. Vom putea astfel schimba canalele, seta luminozitatea, sonorul, culorile si vom putea programa TV-ul sa inregistreze “on cloud” filmele, serialele si celelalte productii favorite.

Oferta va include televizorul Apple, ce va utiliza un display Sharp, si o noua varianta de soft a pachetului Apple TV.

Potrivit analistului Peter Misek, de la Jefferies & Company, productia Apple TV va incepe in februarie, iar primele televizoare se vor lansa la mijlocul anului viitor.

GadgetReport.ro a scris, zilele trecute, ca Amazon si Best Buy au anuntat reducerea pretului consolei Apple TV cu 10 dolari, la 89.99 dolari. Potrivit expertilor, decizia anunta posibila lansare a noii generatii a platformei de televiziune.

Informatia pare cu atat mai credibila cu cat in oferta promotionala apare indicat anul 2010 langa imaginea consolei, ceea ce sugereaza ca cea de-a treia generatie a consolei Apple TV alaturi de primul televizor Apple se afla pe drum.

Zvonurile privind pregatirea noii console sunt sustinute si de afirmatiile scriitorului Walter Isaacson, autorul biografiei lui Steve Jobs, care afirma, recent, ca acesta s-a focusat, inainte sa moara, pe dezvoltatea unei tehnologii cu care spera sa rescrie standardele in materie de televiziune.

“Isi dorea foarte mult sa faca pentru televiziune ceea ce a facut pentru computere, playere musicale si telefoane. Adica sa le faca simple si elegante”, a declarat Isaacson.

“Gadgetul lui Jobs urma sa isi ruleze informatia din iCloud. In acest fel, Steve Jobs credea ca vom renunta la toate gadgeturile associate, de la DVD-uri la Blue-Ray playere”, a mai spus acesta.

Intre timp, consola Apple TV a primit, luna trecuta, un update semnificativ de soft, care permite utilizatorilor sa isi salveze “in cloud” filmele, serialele si muzica preferata. Versiunea precedenta permitea doar inchirerea acestora.

Prima consola Apple TV a fost lansata in 2006, iar in 2010, compania a venit cu un upgrade semnificativ, care a adus un receiver mic si performant.

Aflati din clipul de mai jos cum arata si cum functioneaza Apple TV 2010.

Ce ar putea aduce noul Apple TV 3.0?

Potrivit analistilor, cu siguranta noul serviciu Apple TV va upgrada semnalul HD de la 720p la 1080p (full HD). In plus, va aduce un plus la capitolul continut, de la soft-ul de operare, la produsele media oferite (filme, seriale, emisiuni, muzica, posturi de radio etc.).

De asemenea, noul Apple TV va integra si produsele media proprii produse de utilizatori, astfel ca am putea asista, in premiera, la dezvoltarea chiar a unui canal video in genul youtube.com.

Nu este exclus, de asemenea, ca Apple TV sa permita utilizatorilor sa acceseze jocuri, inclusiv in retea, si servicii social-network.