Black Friday – Sarbatoarea nationala a gadgeturilor

Data: 24/11/2011 | Autor: .

Cei mai importanti retaileri IT&C din Romania au preluat, in acest an, sarbatoarea traditionala americana Black Friday (Vinerea Neagra). Pe 25 noiembrie, multe dintre magazine vor veni cu discounturi de pana la 80%

In Statele Unite, Black Friday (ultima vineri din noiembrie) este ziua care deschide oficial perioada de vanzari pentru Sarbatorile de Craciun. Cu aceasta ocazie, retailerii lanseaza campanii promotionale fara precedent, valabile pentru numai 24 de ore.

La noi, eMag si Flanco au anuntat ca vor lansa, incepand de vineri, promotii la peste 30.000 de produse, printre care televizoare, frigidere, camere foto etc. Reducerile vor ajunge pana la 60%, in cazul multor produse.

Clientii vor putea achizitiona frigidere cu 500 de lei, masini de spalat cu 700 de lei, camere foto cu 150 de lei, precum si televizoare LED si 3D cu reduceri de pana la 50%. Toate ofertele vor fi facute publice vineri.

„Prin aceasta actiune, eMag si Flanco vor creste nivelul intregii piete electro-IT cu 10 milioane de euro. Evenimentul va atrage serios atentia consumatorilor spre piata de electro-IT din Romania si va genera schimbari de comportament in randul acestora, determinandu-i pe multi sa isi reinnoiasca televizoarele, calculatoarele sau electrocasnicele desi nu aveau in plan acest fapt”, a declarat Iulian Stanciu, presedintele Asesoft Distribution, grupul de companii din care fac parte eMag si Flanco.

Radu Apostolescu, directorul de dezvoltare al Emag, estimeaza ca Black Friday va genera cel mai mare numar de vizitatori si de comenzi dintr-o singura zi.

Si Evomag si Koyos.ro  vor lansa vineri promotii speciale, ce vor ajunge pana la 50%. Magazinul online Koyos va face reduceri la peste 100 de produse in intervalul 6:00 – 23:59.

Si la PC Garage vineri vor fi reduceri importante, ce vor ajunge pana la 3.000 de lei la toate categoriile de produse. Retailerul, parte din grupul Fit Distribution, a precizat ca reducerile vor fi valabile in limita stocului disponibil al magazinului si al furnizorilor, in intervalul 25-27 noiembrie.

Iar magazinultau.ro va oferi reduceri de 20% pentru orice produs TP Link sau Archos.

Denumirea Black Friday vine din orasul Philadelphia, unde era folosita pentru a descrie traficul infernal de dupa Ziua Recunostintei. Termenul a capatat, intre timp, conotatii economice intrucat in aceasta perioada firmele se asteapta sa intre “pe negru”, pe profit, in comparatie cu “pe rosu”, adica pierderi.