Apple va începe să vândă piese de schimb pentru iPhone și Mac

Data: 18/11/2021 | Autor: .

Apple va începe să vândă piese de schimb şi unelte pentru clienții care vor să își repare telefoanele iPhone, computerele Mac și celelalte gadgeturi produse de companie. Decizia vine pe fondul presiunilor din partea grupurilor de consumatori, care au determinat Apple să ofere un acces larg la manualele de reparaţii şi la componentele originale, relatează Reuters.

În 2019, Apple a început un program în care unităţile de reparaţii independente puteau achiziţiona piesele sale de schimb, manuale de instrucţiuni şi unelte. În prezent, în acest program sunt 2.800 de unităţi independente, pe lângă cei 5.000 de furnizori autorizaţi de reparaţii, a informat Apple.

Acum, clienţii companiei americane vor putea să cumpere acele componente direct pentru a face propriile lor reparaţii, după citirea instrucţiunilor.

Magazinul online va începe cu aproximativ 200 de piese de schimb şi unelte pentru rezolvarea celor mai obişnuite probleme ale ecranelor, bateriilor şi camerelor modelelor iPhone 12 şi 13. Ulterior, programul va fi extins la computere Mac.

Programul va demara la începutul lui 2022 în Statele Unite şi ulterior va fi extins în mai multe ţări.