Apple va lansa iPad Mini la sfarsitul anului viitor

Data: 16/12/2011 | Autor: .

Apple va lansa o versiune mai mica a tabletei iPad, de 7,85 inchi, in ultimul trimestru al anului viitor, potrivit surselor DigiTimes. 

Versiunea a treia a iPad, ce va avea aceeasi diagonala de 9,7 inchi ca modelele precedente, este asteptata sa iasa pe piata la sfarsitul primului trimestru din 2012.

„Livrarile globale de tablete vor ajunge la 60 de milioane de unitati in 2011, dintre care 70% vor fi iPad-uri. Pentru a monetiza cererea si asteptarile pietei, Apple este asteptata sa lanseze o noua generatie de tablete iPad la sfarsitul primului trimestru din 2012”, spun sursele publicatiei citate.

In plus, pentru a concura cu modele de 7 inchi precum tableta Kindle Fire lansata de Amazon, dar si cu smartphone-urile din ce in ce mai mari lansate de concurenti, Apple va lansa si un iPad „mini”, de 7,85 inchi.

„Pe langa achizitionarea display-urilor de 7,85 inchi de la LG, Apple va cumpara display-uri si de la AU Optronics”, spun sursele, adaugand ca modelele de 7,85 inchi vor incepe sa fie produse la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al anului viitor.