Apple vrea sa inregistreze marca „iWatch” (VIDEO)

Data: 1/07/2013 | Autor: .

iwatch-gadgetreport.roApple a inceput procedura de inregistrare a marcii „iWatch” in Japonia, descrisa drept un produs de tipul computer portabil sau ceas de mana. GadgetReport.ro scria, recent, ca ceasul iWatch va fi lansat abia in trimestrul 2 din 2014. Motivul ? Gigantul IT vrea sa doteze ceasul cu cele mai noi tehnologii, de la ecranul OLED la activarea prin amprenta.

Apple a depus documentele necesare pe 3 iunie, insa procedura a fost facuta publica la sfarsitul saptamanii trecute. Potrivit Bloomberg, purtatorul de cuvant al Apple in Japonia nu comentat informatiile.

Zvonurile privind ceasul inteligent pregatit de Apple circula de cateva luni. In luna februarie, surse apropiate companiei au declarat ca aproximativ 100 de ingineri si designeri Apple lucreaza la ceasul de mana cu functii de smartphone, care preia unele functii de la iPhone si iPad, relateaza Business24.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Apple a prezentat, accidental sau nu, prima imagine cu “iWatch”.  Acesta apare pentru câteva secunde în cea mai recentă reclamă pentru telefonul iPhone 5, intitulata “Music Every Day”.

In imagini apare un personaj care poarta la mana un ceas negru. Acesta, potrivit jurnalistilor de la DailyMail, ar putea fi noul iWatch. Apple nu a comentat informatiile aparute in presa.

Potrivit expertului Ming-Chi Kuo, de la KGI Securities, ceasul cu care Apple spera sa declanseze o noua revolutie in materie va veni, printre altele, cu un ecran de 1.5- 2-inchi, acelasi de pe noul iPod Nano si un senzor biometric, dezvoltat de Authen Tec, companie cumparata anul trecut de Apple, relateaza BGR

Senzorul va permite activarea ceasului prin amprenta, iar in jurul acestuia vor fi dezvoltate aplicatii controlate prin touch.

Ceasul va fi lansat in primul semestru al anului viitor, intarzierea fiind motivata de necesarele modificari care trebuie aduse programului de operare iOS de la iPhone si iPad, pentru ca acestea sa se sincronizeze cu iWatch.

REVOLUTIA IWATCH

Viitorul comunicatiilor mobile nu apartine smartphone-urilor, ci dispozitivelor in genul iWatch, ceasul care va prelua toate functiile IT&C si le va proiecta holografic, afirmau, recent, expertii de laFinalCutKing care au dat publicitatii un clip fabulos in care incearca sa anticipeze functiile viitorului ceas Apple iWatch.

Din imagini rezulta ca dispozitivul va permite utilizatorilor toata gama de servicii de date si comunicatii, de la telefonie, la redarea video-audio prin intermediul unor holograme.