Cum vrea Microsoft sa scape de tabletele Surface

Data: 2/07/2013 | Autor: .

surfaceMicrosoft incearca cu disperare sa scape de tabletele Surface, gadgeturi care nu au inregistrat succesul scontat. Grupul american a anuntat ca va incepe sa vanda tableta Surface marilor clienti corporate, prin intermediul unor firme specializate in asigurarea de solutii IT, in incercarea de a-si imbunatati vanzarile limitate de interesul scazut al consumatorilor individuali.

Vanzarile de tablete Surface s-au situat la cate 900.000 de unitati in ultimul trimestru al anului trecut si in primele trei luni din acest an, potrivit firmei de cercetare IDC. Analisti ai grupului bancar UBS estimau initial ca Microsoft va vinde 2 milioane de tablete doar in trimestrul al patrulea, potrivit Bloomberg, citat de Business24

Grupul se astepta, de asemenea, la vanzari mai bune. Desi Microsoft nu prezinta date despre vanzari, surse apropiate situatiei au declarat, in martie, ca au fost comandate initial 3 milioane de tablete.

Microsoft a anuntat in luna iunie reducerea pretului de baza al tabletei de la 499 de dolari la 199 de dolari pentru scolile care cumpara Surface RT direct de la Microsoft. Oferta este valabila pana la sfarsitul lunii august in 26 de tari.