Apple Watch se lansează în aprilie (VIDEO)

Data: 29/01/2015 | Autor: .

apple-watch

Apple va lansa pe piaţă primul său ceas inteligent în luna aprilie. Anunţul a fost făcut de Tim Cook, CEO-ul Apple, cu ocazia prezentării rezultatelor financiare pe primul trimestru al anului fiscal 2015. Ceasul ar urma să coste 350 de dolari in SUA si 350 de euro in Europa.

După ce l-a prezentat oficial anul trecut, Apple a amânat lansarea în magazine în urma problemelor de producţie. Compania GT Advanced Technologies, care producea protecţia din safir pentru display, a intrat în faliment şi astfel producţia ceasurilor Apple Watch a fost sistată pentru o vreme.

“Apple Watch este cel mai personal aparat pe care l-am creat vreodata. Am dorit sa cream cel mai bun ceas din lume”, a spus Tim Cook.

Botezat simplu Watch, pentru că marca iWatch era rezervată de altă firmă, gadgetul nu a rupt gura târgului. Mai mult chiar, a devenit tinta ironiilor pe internet.

Să trecem de aspectul estetic şi să vedem cu ce argumente se laudă Apple. Prima noutate, una deosebit de interesantă, este că ecranul cu colţuri rotunjite este acoperit cu safir, iar asta îl face mai rezistent la zgărieturi decât concurenţa.

Apple Watch surprinde şi prin gama largă de versiuni – Apple Watch, Apple Watch Sport si Apple Watch Edition, din plastic, aluminiu și chiar din aur, de 18 karate.

Apple a dotat Watch cu mai mulţi senzori care vor ajuta utilizatorii, printr-o interfaţă simplă şi uşor de folosit, să îşi monitorizeze sănătatea şi exerciţiile sportive. O chestie pozitivă, devenită standard în industrie.

Interesant este şi faptul că, pe lângă ecranul cu touch care beneficiază de un sistem numit Taptic Engine care face diferenta dintre apasari si atingeri ale display-ului, facilitand astfel interactiunea, Apple a dotat ceasul şi cu un buton lateral care permite efectuarea de zoom in si zoom out in orice interfata a unei aplicatii, butonul fiind utilizat in acelasi timp ca si buton Home. Va fi ok pentru cei cu degete mai groase sau pentru doamnele cu unghii lungi.

Un alt aspect inedit, pe care nu l-am sesizat la alte smartwatch-uri, este că ceasul isi porneste singur ecranul in momentul in care ridicăm mana.

Bineinteles că Apple Watch comunică cu iPhone-ul (iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5C si iPhone 5S), de unde îşi preia notificările, la fel ca orice alt ceas inteligent.

Apple Watch se incarca wireless, print-un conector MagSafe, similar cu cel al Mac-urilor.

La capitolul software, Apple Watch are mai multe widget-uri, de la calendar la, Maps, Store, Fitness, Workout, Facebook, WatchKit, Music etc. Notificarile de mesaje vin prin vibratie, iar de transmiterea unora noi se ocupa iMessage.

Interesant este si faptul ca Apple Watch poate fi utilizat ca si telecomanda pentru Apple TV dar si pentru a controla aplicatia Camera din iPhone.