Lenovo LaVie Z. Cel mai uşor laptop de 13 inch din lume (VIDEO)

Data: 30/01/2015 | Autor: .

Lenovo-LavieZ_black_nontouch_WINLenovo și NEC Personal Computers (NECP) au lansat două noi PC-uri mobile, ambele cu touchscreen şi Windows 8.1. Ambele dispozitive sunt primele produse Lenovo NECP disponibile în afara Japoniei, rezultate în urma fuzionării cu NEC încă din 2011.

Lenovo LaVie Z HZ550 este promovat drept cel mai ușor laptop PC de 13 inch, cantarind doar 0.78 Kg, în timp ce Lenovo LaVie Z HZ750 este cel mai ușor laptop convertibil de 13 inch din lume, la doar 0.92Kg.

Ambele modele LaVie Z sunt, în plus, foarte subțiri, măsurând doar 16.9 mm. În ciuda recordului obținut în ce privește greutatea acestora și a aspectului subțire, sunt, în același timp, foarte rezistente. Ambele dispozitive au o construcție specială din Magneziu și Litiu (Mg-Li)3, iar capacul dorsal este dotat, de asemnea, cu un înveliș realizat din Magneziu și Litiu.

Lenovo-LavieZ_360_black_transparent_WIN

Materialele sunt cu 50 de procente mai ușoare decât aluminiul, însă puternice precum orice aliaj greu din Magneziu. Modelul HZ750 are un touch screen încorporat care utilizează o peliculă specială, în locul ecranului de sticlă.

Modelele LaVin au un touchscreen de 13.3 inch, care pot veni, opțional, cu WQHD pentru imagini clare, iar modelul HZ750 este dotat cu până la cea de-a cincea generație de procesoare Intel® Core i7™, Windows 8.1 şi SSD-uri de 128 GB.

Preturile gadgeturilor nu au fost inca anuntate.