Apple Watch, vândut ca painea calda? Ce surprize pregăteste Apple (VIDEO)

Data: 18/02/2015 | Autor: .

Apple_Watch-bun

Apple se aşteaptă să înregistreze un succes fulminant cu primul său smartwatch, Apple Watch, model care va ajunge în magazine în luna aprilie. The Wall Street Journal relatează că Apple a comandat companiei Quanta Computer între cinci şi şase milioane de ceasuri inteligente Apple Watch în primul trimestru al anului.

Comenzile pentru Apple Watch sunt similare cu cele făcute de Apple pentru tableta iPad. Potrivit unor surse, compania taiwaneză Quanta Computer a început deja producția de masă la uzina din provincia Changshu, China.

Apple Watch va veni în trei versiuni. Modelul de bază, denumit Apple Watch Sport, va reprezenta circa jumătate din comenzile pe primul trimestru, în timp ce modelul de mijloc Apple Watch va reprezenta o treime din unitățile comandate pentru primul trimestru, relatează AGERPRES.

În schimb, comenzile pentru modelul de vârf, Apple Watch Edition, dotat cu o carcasă din aur de 18 karate, ar urma să fie relativ mici în primul trimestru dar cu toate acestea Apple are de gând să înceapă să producă peste un milion de unități din acest model în fiecare lună din trimestrul al doilea.

Prețurile pentru Apple Watch Sport vor începe de la 349 de dolari. Deși Apple nu a anunțat încă prețurile pentru celelalte versiuni. Analiştii estimează că modelul de vârf va fi unul dintre cele mai scumpe produse vândute vreodată de Apple, depășind pragul de 4.000 de dolari pentru un computer Mac Pro.

Apple Watch este cel mai personal aparat pe care l-am creat vreodata. Am dorit sa cream cel mai bun ceas din lume”, a spus Tim Cook, CEO-ul Apple.

Botezat simplu Watch, pentru că marca iWatch era rezervată de altă firmă, gadgetul nu a rupt gura târgului. Mai mult chiar, a devenit tinta ironiilor pe internet.

Apple a dotat Watch cu mai mulţi senzori care vor ajuta utilizatorii, printr-o interfaţă simplă şi uşor de folosit, să îşi monitorizeze sănătatea şi exerciţiile sportive. O chestie pozitivă, devenită standard în industrie.

Interesant este şi faptul că, pe lângă ecranul cu touch care beneficiază de un sistem numit Taptic Engine care face diferenta dintre apasari si atingeri ale display-ului, facilitand astfel interactiunea, Apple a dotat ceasul şi cu un buton lateral care permite efectuarea de zoom in si zoom out in orice interfata a unei aplicatii, butonul fiind utilizat in acelasi timp ca si buton Home.

Apple Watch se incarca wireless, print-un conector MagSafe, similar cu cel al Mac-urilor.

La capitolul software, Apple Watch are mai multe widget-uri, de la calendar la, Maps, Store, Fitness, Workout, Facebook, WatchKit, Music etc. Notificarile de mesaje vin prin vibratie, iar de transmiterea unora noi se ocupa iMessage.