A apărut CÂINELE ELECTRONIC. Cheetah, robotul care aleargă precum o panteră! (VIDEO)

Data: 16/09/2014 | Autor: .

cheetah-bun

Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au reusit sa dezvolte primul animal electronic complet autonom. Botezat Cheetah, robotul celor de la Boston Dynamics este construit dintr-un ansamblu din materiale compozite care, imbinate sub forma unui quadruped, se inspira din mecanica miscarii unui animal de prada.

Dupa mai multi ani de experimente, prezentate pe larg de GadgetReport.ro, cercetatorii au reusit, intr-un final, sa isi vada visul devenit realitate.

Câinele electronic zburda prin curtea institutului, fara sa mai aiba nevoie de cabluri de control si alimentare. Mai mult chiar, aleargă cu 30 de kilometri pe oră şi este capabil să sară jumătate de metru în înălţime.

Robotul este controlat de la distanta de un computer care transmite pistonilor hidraulici ritmul alergarii si viteza.

Proiectul Cheetah este finantat din surse ale Armatei SUA, prin intermediul programului M3 program (Maximum Mobility and Manipulation), care cauta un vehicul de transport sufficient de rapid si mobil incat sa ii asigure asistenta pe campul de lupta.

Cheetah va fi folosit, într-o primă fază, pentru a detecta explozibilii şi în misiuni de spionaj. Ulterior ar urma să fie dezvoltată şi o variantă sub forma unui fel de cal-robot care sa asigure soldatilor miscare rapida in teatrul de operatiuni.

In clipul de mai jos veti vedea o demonstratie a modului in care alearga robotul Cheetah.