Apple nu isi uita naravul! Pregateste noul smartwatch Apple Watch 2 (VIDEO)

Data: 12/09/2014 | Autor: .

apple-watch-bun

E cunoscut faptul ca Apple după ce lanseaza un telefon, vine imediat si cu o varianta S, ceva mai performanta. Pare ca si cu primul ceas inteligent din istoria companiei se va intampla la fel. Reuters relateaza ca Apple lucrează deja la doua generatie care, bineinteles, va fi mult mai performantă.

Potrivit unor surse citate de agenţia de presă, Apple Watch 2 va include mai multe facilitati pentru cei care vor sa foloseasca ceasul pe post de dispozitiv medical.

Compania planuieste, astfel, lansarea unor specificatii si senzori medicali mult mai performanti, fara a preciza despre ce este vorba.

Acestia ar putea sa masoare tot felul de indicatori, de la nivelul de zahar din sange, la transpiratie si radiatiile ultraviolete.

Ce stim cu siguaranta este ca Apple a angajat o echipa de experti in medicina care se ocupa de dezvoltarea acestor senzori, marea provocare fiind gasirea unei solutii pentru miniaturizarea si alimentarea lor cu energie.

Pentru a transforma Apple Watch intr-un adevarat dispozitiv medical, compania va trebui sa obtina si autorizatia FDA, reglementatorul medical din Statele Unite.

Aceasta va fi o misiune dificila pentru că exigentele FDA sunt extrem de ridicate, iar perioada necesara de testare a unor noi produse medicale este, de obicei, de ordinul anilor.

Prima generatia Apple Watch va ajunge in magazine in primavara anului viitor la pretul de 349 de dolari. A doua generatie ar urma sa apara, cel mai probabil, in toamna anului viitor.