Apple Watch, luat la misto pe internet. Primele review-uri cu ceasul banal lansat de urmasii lui Steve Jobs (VIDEO)

Data: 10/09/2014 | Autor: .

apple-watch

Apple a lansat marţi primul ceas inteligent din istoria companiei. Botezat simplu Watch, pentru că marca iWatch este deja rezervată de altă firmă, gadgetul nu a rupt gura târgului şi a devenit deja subiect de miştouri pe internet – Jobs s-ar întoarce în mormânt dacă ar vedea ce a ieşit din ideea lui vizionară.

„Apple Watch este cel mai personal aparat pe care l-am creat vreodata. Am dorit sa cream cel mai bun ceas din lume”, a spus Tim Cook, laudandu-si marfa.

N-am zice că e atât de revoluţionar pe cât ne aşteptam. Ceasul cu aspect banal pe care îl vedeţi în imagini costă 350 de dolari în SUA şi 350 de euro în Europa. La preţul din România va mai trebui să adăugaţi măcar TVA-ul de 24%. Aşa că îl vom vedea, cu siguranţă, la peste 400 de euro, adică aproape de preţul unui smartphone de top.

Au aparut deja si parodiile la produsul “revolutionar” lansat de Apple.

Cu siguranţă se vor găsi mulţi fani Apple care îl vor cumpăra cu ochii închişi însă sfatul nostru este să vă uitaţi şi la concurenţă, mai ales la Moto 360 sau la noul Samsung Gear S, cu ecran curbat, lansat la IFA Berlin. Sunt la alt nivel, măcar din punct de vedere al designului.

Să trecem de aspectul estetic şi să vedem cu ce argumente se laudă Apple. Prima noutate, una deosebit de interesantă, este că ecranul cu colţuri rotunjite este acoperit cu safir, iar asta îl face mai rezistent la zgărieturi decât concurenţa.

Apple Watch surprinde şi prin gama largă de versiuni – Apple Watch, Apple Watch Sport si Apple Watch Edition, din plastic, aluminiu și chiar din aur, de 18 karate.

Apple a dotat Watch cu mai mulţi senzori care vor ajuta utilizatorii, printr-o interfaţă simplă şi uşor de folosit, să îşi monitorizeze sănătatea şi exerciţiile sportive. O chestie pozitivă, devenită standard în industrie.

Interesant este şi faptul că, pe lângă ecranul cu touch care beneficiază de un sistem numit Taptic Engine care face diferenta dintre apasari si atingeri ale display-ului, facilitand astfel interactiunea, Apple a dotat ceasul şi cu un buton lateral care permite efectuarea de zoom in si zoom out in orice interfata a unei aplicatii, butonul fiind utilizat in acelasi timp ca si buton Home. Va fi ok pentru cei cu degete mai groase sau pentru doamnele cu unghii lungi.

Un alt aspect inedit, pe care nu l-am sesizat la alte smartwatch-uri, este că ceasul isi porneste singur ecranul in momentul in care ridicăm mana.

Bineinteles că Apple Watch comunică cu iPhone-ul (iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5C si iPhone 5S), de unde îşi preia notificările, la fel ca orice alt ceas inteligent.

Apple Watch se incarca wireless, print-un conector MagSafe, similar cu cel al Mac-urilor.

La capitolul software, interfaţa este cea aşteptată. Apple Watch are mai multe widget-uri, de la calendar la, Maps, Store, Fitness, Workout, Facebook, WatchKit, Music etc. Notificarile de mesaje vin prin vibratie, iar de transmiterea unora noi se ocupa iMessage.

Interesant este si faptul ca Apple Watch poate fi utilizat ca si telecomanda pentru Apple TV dar si pentru a controla aplicatia Camera din iPhone.

Apple isi pune mari sperante in acest nou gadget, primul lansat dupa introducerea iPad in 2010.

Apple Watch va fi disponibil abia la inceputul anului 2015.