Şapte sfaturi despre cum să-ţi încarci rapid telefonul

cum îţi încarci rapid telefonul

Atunci când vrei să dai un telefon, să citeşti un email sau să faci o fotografie, te trezeşti că nu mai ai baterie. O chestie neplăcută care i se poate întâmpla oricui. Ce te faci în această situaţie, cum îţi încarci rapid telefonul Android? GadgetReport.ro îţi oferă câteva sfaturi care te pot ajuta să reduci timpul de încărcare.

Trece telefonul în modul Airplane

cum sa iti incarci rapid telefonul 1

Dacă vrei să îţi încarci rapid telefonul, trage de bara de comenzi din zona de sus a ecranului şi apasă pe butonul Airplane. În acest mod, telefonul nu mai foloseşte reţelele mobile şi îşi optimizează consumul de energie. Statisticile arată că telefonul se va încărca cu cel puţin 40% mai repede.

Închide telefonul

cum sa iti incarci rapid telefonul 2

Dacă vrei să îţi încarci rapid telefonul, închide-l chiar şi 10 minute. O să vezi diferenţa imediat ce îl vei deschide. Asta pentru că, atunci când e deschis, telefonul foloseşte până la 50% din energia primită pentru funcţionarea lui în parametri normali.

Opreşte datele mobile, bluetooth-ul, GPS-ul şi WiFi

cum sa iti incarci rapid telefonul 3

Atunci când încarci telefonul, opreşte toate serviciile care consumă multă energie, de la WI-FI la Bluetooth, GPS, NFC etc.

Foloseşte încărcătorul original

cum sa iti incarci rapid telefonul 8

Chargerul original este construit special pentru a încărca bateria la un nivel optim. Dacă foloseşti altul cu o intensitate mai mică, timpul de încărcare va creşte.În plus, rişti să îţi strici bateria.

Nu folosi telefonul când se încarcă

cum sa iti incarci rapid telefonul 4

Evită, pe cât este posibil, să foloseşti telefonul atunci când l-ai pus în priză. Timpul de încărcare se va reduce considerabil pentru că telefonul nu va mai folosi energia pentru a susţine serviciile de comunicaţii.

Nu încărca telefonul de la laptop sau PC

cum sa iti incarci rapid telefonul 5

Dacă vrei să îţi încarci rapid telefonul, trebuie să ştii că de la mufele USB, telefonul primeşte energie la 0,5 amperi, astfel că timpul de încărcare creşte foarte mult. Asta înseamnă că, cel puţin în cazul telefoanelor de ultimă generaţie, viteza de încărcare va fi cu 150% mai mică decât cea oferită de chargerele fast-charging.

Foloseşte Clean Master

cum sa iti incarci rapid telefonul 6

Clean Master este cea mai cunoscută aplicaţie de optimizare a telefoanelor Android. Pe lângă faptul că îţi curăţă telefonul şi îl face mai rapid, are o extensie intitulată Boost charge, care ajută la reducerea timpului de încărcare a bateriei.