Armata americană se inspiră din „Call of Duty”! Decizia fără precedent luată de strategii militari

Data: 29/09/2014 | Autor: .

call-of-duty-advanced-warfare-game-hd-1920x1080

Dave Anthony, autorul jocului de mare succes „Call of Duty”, a fost angajat de un grup de experti americani in incercarea de a vedea cu ce ar semana un razboi al viitorului.

Centrul de reflectie Atlantic Council, specializat in probleme si conflicte internationale, l-a recrutat pe Dave Anthony, pentru a conduce grupul de scriitori si producatori care au ca sarcina sa isi imagineze razboiul secolului al XXI-lea.

Proiectul Atlantic Council, intitulat „Proiect in privinta artei razboiului viitorului”, va incepe saptamana viitoare. Ideea s-a nascut cand Steven Grundman, fost functionar la Pentagon si membru al Atlantic Counvil in prezent, a fost impresionat de scenariul jocului video cu care se ocupa fiul sau. Jocul era ultima varianta a „Call of duty”, numit „Black ops II” (Operatiuni clandestine II), a carui actiune se desfasoara in 2025, in timpul unui nou razboi rece, rivalii fiind de aceasta data Statele Unite si China, potrivit Agerpres.

„A fost cucerit de realismul cu care jocul descria un conflict din viitor”, a declarat AFP Dave Anthony. Pentru a-si pune la punct povestea, el a facut apel la un scenarist, un scriitor si un ofiter de marina pensionar. „Problema nu consta in faptul ca nu stim la ce sa ne asteptam, ci ca nu ne pregatim. Guvernul nu este dispus sa se pregateasca. Tocmai acest aspect as vrea sa il analizez”, a spus britanicul de 41 de ani.