ASUS prezinta cea mai rapida placa video din lume

Data: 25/08/2011 | Autor: .

Asus a lansat oficial placa video ROG MARS II, pe care o marketeaza drept cea mai rapida placa video din lume. Construita pe baza a doua nuclee grafice NVIDIA GeForce GTX 580 si a unei memorii GDDR5 de 3GB, placa video stabileste noi recorduri in jocuri si in aplicatiile video, impulsionata de racirea eficienta si de atuurile in overclocking. 

ROG MARS II functioneaza cu 22% mai rapid comparativ cu modelul de referinta GeForce GTX 590, fiind capabila sa ruleze toate jocurile cu suport nativ DirectX 11 la rezolutii mai mari de 1080p si cu setarile pentru detalii reglate la nivelul maxim.

ROG MARS II dispune de doua ventilatoare silentioase, cu diametrul de 120mm, care sufla cu 600% mai mult aer decat cele montate pe modelul de referinta GeForce GTX 590.

In plus, tehnologia ASUS DirectCU II pune in contact direct nucleul grafic cu heat pipe-urile de cupru si baza radiatorului rezultand temperaturi cu 20% mai reduse.

ASUS a incorporat de asemenea, butonul Turbo Fan chiar pe placa, permitand utilizatorilor sa comute ventilatoarele la 100% din capacitate, independent de reglajele driverelor.

Aceasta caracteristica se dovedeste foarte utila in sesiunile de overclocking, unde caldura e un factor determinant, ca si carcasa de aluminiu care transfera caldura mult mai eficient decat materialele utilizate in placile video normale.

Alimentare Super Alloy Power cu 21 de faze, pentru o crestere cu 15% a performantei

Pentru aceasta noua placa, ASUS a extins tehnologia catre o arhitectura cu 21 de faze de alimentare pentru a asigura o tensiune constanta si pentru a preveni pierderile de energie chiar si in cele mai dificile circumstante. Acest lucru garanteaza posibilitati extinse de overclocking.

Rezultatul consta intr-un plus de performanta de 15%, o durata de viata de 2.5 ori mai mare si o temperatura de functionare cu 35°C mai redusa decat a unui model de referinta. Utilizatorii beneficiaza de asemenea, de prinderea anti soc PCI-E, patentata de ASUS, care mentine placa in slot in cazul miscarii carcasei si previne deformarile ca rezultat al expunerii la caldura.

Placa ROG MARS II este insotita de utilitarul ASUS GPU Tweak . Acesta ofera o gama larga de optiuni pentru modificarea parametrilor de lucru incluzand: frecvente de functionare, tensiuni si viteze pentru ventilatoare, toate fiind accesibile prin intermediul unei interfete grafice.