Play Station 4 Concept – Jocurile, intr-o noua dimensiune

Data: 24/08/2011 | Autor: .

Sony pregateste in mare secret noua consola PlayStation 4, un gadget cu care spera sa revolutioneze piata jocurilor. Potrivit surselor citate de presa internationala, gadgetul ar urma sa fie lansat in 2012.

Cum va arata noua consola, ce specificatii tehnice va avea? Intrebari la care specialistii evita sa raspunda.

Asteptata in 2011, consola a fost amanata pentru ca, spun surse din piata, Sony ar vrea sa lanseze PlayStation 4 impreuna cu o noua gama de jocuri 3D care ar urma sa “ia fata” concurentilor de la Nintendo.  Acestia au lansat deja consola 3DS, fara sa inregistreze succesul scontat. Nintendo spera ca noua generatie Wii U, programata tot in 2012, sa ii confirme asteptari.

Revenind la Sony si noul PlayStation 4, va prezentam un posibil concept care ar putea sta la baza noii console. Imaginat de designerul Joseph Dumary, gadgetul pare, cel putin din punct de vedere vizual, o varianta performanta.

Iar daca privim specificatiile, mai ca iti vine sa te inscrii pe lista de asteptare la Sony pentru a comanda PS4. Consola ar urma sa ruleze full 3D jocuri compatibile, prin intermediul unui cablu HDMI de pe un Blu-ray 3D sau de pe hardul de 1,5 TB.

La capitolul conectivitate, consola ar urma sa prezinta USB 3.0. Bineinteles, consola ar urma sa se conecteze “natural” cu LED-urile 3D Sony prin DP Connect Bravia Sync. La capitolul facilitati, PS4 concept prezinta un serviciu de salvare «cloud », Live TV si alte aplicatii online precum vremea, stiri etc.

Interesant este ca PS4 Concept este realizat din materiale ecologice si, pentru a face economie de energie, se inchide singura dupa 30 de minute de inactivitate.